TCR trening 2: Glison najbrži, slede Oriola i Borković

Amerikanac Kevin Glison obezbedio je sebi trenutak slave, pošto je u “hondi” Vestkoust rejsinga izvezao najbrži krug od 2:34,839 na drugom i poslednjem treningu belgijske runde TCR Internacionalne serije na Spa Frankoršampu.

Trkač iz Pensilvanije namučio se u dosadašnjem toku sezone i obećao je da će na stazi na kojoj nastupa prvi put u životu pokušati da izvede preokret.

Samo 83 hiljaditinke sporiji od Glisona bio je “seatov” trkač, drugoplasirani Pepe Oriola, a treće vreme zabeležio je Dušan Borković, sa zakašnjenjem od 0,362 sekunde za Amerikancem u “siviku TCR”.

Dobar tempo prikazala su sva trojica vozača B3 rejsinga, pošto se Atila Taši našao na četvrtom, a Mato Homola na sedmom mestu. Mađara i Slovaka razdvojili su Žan-Karl Verne, kao najuspešniji pilot Folksvagena, i Džejms Neš u Kraft-Bambuovom “leonu”.

Najbrži sa prvog treninga, Sergej Afanasjev bio je 1,1 sekund sporiji nego pre podne i rangiran je kao osmi, dok poredak prvih 10 zaokružuju Đani Morbideli u “siviku” i Mihail Gračov u “golfu, obojica značajno brži nego jutros.

2016-2016-SPA-Practice---10Kortals (“seat”), Pelinen (“honda”) i Komini (VW) nisu ponovili svoj tempo sa prve probne sesije. Za razliku od njih, Kadžaja se ubrzao preko sekund i po, ali je to bilo dovoljno tek za 15. poziciju.

Vozači debitujućih “pežoa 308” Sebastijan Leb rejsinga Džimi Klere i Gregori Gilver, zavrišili su na mestima 16. i 17, a začelje kolone pripalo je Lorisu Hezemansu, koji je stupio u akciju posle ispita na fakultetu.

Drugi trening održan je po znatno toplijem vremenu: temperatura asfalta iznosila je 18 stepeni, a vazduha 24,4, uz vlažnost od 40%.

TCR vozači na Spa Frankoršampu više nemaju priliku za upoznavanja i eksperimente. Već sledeći put kada izađu na pistu, moraće da daju svoj maksimum, pošto ih sutra u 13:40 očekuju kvalifikacije, a u 17:30 prva trka 1 belgijske runde prvenstva.

TCR-trening-2