“Alfa romeo đulija” u australijskim Superautomobilima? Ne pre 2019.

Alfa Romeo će ući u šampionat Superautomobila, najvažniju seriju u Australiji, ako bude mogao da opravda tu investiciju.

To su reči šefa australijskog ogranka firme Fiat Krajsler automobili Stiva Zanlungija, koji je portalu motoring.com.au rekao da bi trkanje u Superautomobilima moglo biti dobar način za promociju visokoperformantne sportske limuzine “alfa romeo đulija kvadrifoljo” od 510 KS.

Za takav poduhvat bio bi potreban budžet od oko 10 miliona dolara, koji bi najpre morala da odobri i obezbedi centrala u Torinu. Ako zeleno svetlo i stigne, mala je verovatnoća da će se Alfa priključiti trkačkom karavanu u naredne dve godine.

“Učinićemo šta bude potrebno. Ako postoji povraćaj investicije, izvešćemo to, ukoliko pomaže brendu i ako je specifično za brend”, objasnio je Zanlungi.

Alfa je jedna od dve marke koje trenutno razmatraju ulazak u Superautomobile. Druga je Kia, koja bi u šampionat mogla da stupi već 2018. Njen model izbora bio bi “kia stinger”, tvinturbo V6 limuzina sa zadnjim ili 4×4 pogonom, koja “đuliji” treba da bude i tržišni konkurent.

Australijska filijala Fiat-Krajslera već je pregovarala sa organizatorom Superautomobila o ulozi “đulije” u šampionatu u svojstvu sigurnosnog vozila, ali tu dužnost trenutno ispunjava “porše kajen”.

Mamac za ulazak u takmičenje predstavlja i promena tehničkih propisa i prelazak na automobile Generacije 2. Oni ubuduće mogu imati i drugačiji karoserijski oblik od limuzinskog, kao i motore koji nisu u V8 konfiguraciji.

Zanlungi tvrdi da se razgovori sa zvaničnicima serije više ne vode i da je u centru pažnje brenda izlazak “đulije kvadrifoljo” na tržište Australije. Ipak, bogata sportska istorija Alfe, kao i činjenica da je “đulija” podesna za transformaciju u superautomobil ostavljaju ova vrata otvorenim. Štaviše, pojava “đulije sprint kupe”, planirana za 2019. godinu, slavnom brendu daje mogućnost da se u šampionatu pojavi i sa automobilom u toj varijanti karoserije.

“Sve zavisi da li se to uklapa u zonu Alfa Romea. Ako pogledate naš brend, to je trkački brend, to mu je u genima, ima bogato trkačko nasleđe. Pogledajte neka od naših globalskih sponzorstava: naš logo je na F1 automobilu Ferarija”, dodao je Zanlungi.

Bez obzira na dobru volju lokalnog šefa, postoji čvrsto određen redosled poteza pre eventualne sportske kampanje.

“Prvo želimo da automobil izbacimo na tržište pre nego što budemo razmišljali o pomoćnim sadržajima koje možemo iskoristiti kako bismo ojačali brend. Ključ je u tome da ljudi znaju da je auto na tržištu pre nego što za njega potražimo posebne niše.”

Alfa Romeo trenutno nema ozbiljne sportske aktivnosti na globalnom planu. TCR kampanja bila je i inicijativa i odgovornost privatnika, WTCC verovatno nije opcija, bar ne u sadašnjem stanju, a ni DTM projekat ne deluje posebno verovatno.

S druge strane, inženjer jednog od potencijalno suparničkih timova iz serije Superautomobila rekao je za motoring.com.au da bi se aerodinamički oblik “đulije” dobro uklopio u kategoriju, a pretpostavka je da bi kupe verzija mogla biti još podesnija..

Jedina tri brenda koja nastupaju u sezoni 2017. jesu Holden, Ford i Nisan. Volvo je otpao po završetku 2016, a Mercedes-Benc nije na sceni još od 2015. godine. Zanlungi smatra da bi se “đulija kupe” lepo uklopila u sve življu GT4 scenu u Australiji, ali on sam preferira prvenstvo Superautomobila.

“Ako me pitate da li aktivno tražim predloge s te strane, odgovor je – ne. Trenutno tu nema novosti. Ali, u isto vreme posmatramo brojne stvari, sve raspoložive mogućnosti koje se poklapaju s našom genetikom. Tražimo prostor u koji bi Alfa Romeo mogao da se uklopi i da se u njemu iskaže. Da li bi italijanski trkački auto funkcionisao u Superautomobilima?”

“Razmotrićemo bilo šta što će pomoći da unapredimo brend i što će obezbediti dobar povraćaj uloženog. Morali bismo da argumentujemo takav (trkački) projekat, jer on mora da obezbedi povraćaj investicija. Ako nam poboljša prodaju, izvešćemo ga.”