Angela Krampic je nova šefica Engstler tima: Morala sam da se dokazujem više nego moje muške kolege

Iako se postojanje Svetskog kupa turing automobila završava ovog vikenda u Saudijskoj Arabiji, Engstler tim je za poslednja dva vikenda sezone odredio novog šefa ekipe. Zapravo šeficu.

Nemica Angela Krampic je jedna od retkih žena na ključnoj poziciji u WTCR, a pred početak odlučujućeg vikenda kaže da je osnovna kvalifikacija, koja joj je omogućila tu poziciju, osim formalnog obrazovanja, ljubav prema auto-sportu.

“Na početku 2022. došla sam na mesto koordinatora ekipe i kao podrška tim-menadžeru. Pre Bahreina sam dobila priliku da vodim celu ekipu”, kaže Krempicova.

“Za posao koji radim s jedne strane su potrebni empatija i komunkativnost, a sa druge organizovanost i poznavanje strukture uz veliku ljubav prema auto-sportu. Bila sam uzbuđena pred prvi vikend na mestu šefa ekipe. Pred odlazak u Aziju, trebalo je otpratiti sve kontejnere sa opremom, nije bilo lako. Imala sam nekoliko neprospavanih noći. Ali kad su automobili izašli na prvi trening, osetila sam olakšanje i bila sam opuštena”, dodaje ona.

Krampicova smatra da je najvažnija stvar povezanost sa ekipom, koja je njeno prvo radno mesto posle završenog fakulteta.

“Vozači, mehaničari i inženjeri dolaze sa svih krajeva sveta, sa različitim navikama i kulturom života. To je veoma bitno za atmosferu u garaži, gde zajedno rastemo u prevazilazimo sopstvene limite”.

Mlada Nemica smatra da ne postoji animozitet prema njoj zbog toga što je žena, ali da njen put nije bio baš lak.

“Nikad nisam osetila bilo kakvu barijeru. Uvek sam imala podršku kolega, i nisam se plašila da budem jedina žena u padoku ili ekipi. Naravno, sigurno sam morala da se dokazujem više nego moje muške kolege, ali tu mislim da je veći problem bio što sam veoma mlada. Ali sve to nije ugasilo moju strast”.

“Svakoj ženi koja želi da uđe u ovaj svet mogu da dam savet da moraju da veruju u sebe. Menadžment u auto-sportu nije najlakši posao za ženu, ali smo mi prirodno predane, imamo organizacione talente, odlučne smo i ne dozvoljavamo nikome da nas zaustavi”.

“Moj cilj je da napravim nezaboravne trenutke zajedno sa mojom ekipom, da doživim nova iskustva i razvijam sebe”, ispričala je Angela.