Argentinac Ečevarija na Termama nastupa za Tim Engstler

Dvadesettrogodišnji Argentinac Kamilo Ečevarija debitovaće u Svetskom šampionatu turing automobila na trkama na stazi Terme Rio Ondo. On će na „domaćem terenu“ nastupiti u TC2 turbo klasi, za volanom BMW-a 320 TC Likvi moli Engstler tima, koji je u dosadašnjem toku sezone vozio Paskvale di Sabatino.

Trkač iz Neukena, glavnog grada istoimene argentinske provincije, u karijeri se bavio kartingom i jednosedima nivoa Formule Reno 1.6 i Formule BMW, a zatim je prešao na turing. U poslednjih pet sezona, Ečeveriji je matično takmičenje Turismo karetera pista (TCP), pripremna kategorija za najpopularniju i tradicijom najbogatiju seriju u Argentini – Turismo karetera. U dosadašnjem toku sezone zabeležio je dve pobede – poslednju pre samo tri dana – i trenutno je na drugom mestu u vozačkom poretku.

FL1D1315Biografija 23-godišnjeg pilota, pokazuje da je reč o momku koji još nije stigao do vrhunskih turing takmičenja u rodnoj zemlji, ali obećava da će do njih uskoro dospeti. U takvoj situaciji, Ečevarija nema šta da izgubi gostujućim WTCC startovima u tehnički inferiornoj, sportski prilično neupadljivoj, a vozački obeshrabrujuće malobrojnoj TC2T klasi. Iako tek treba da upozna BMW 320 TC, Argentinac veruje da će mu život olakšati činjenica da je u pitanju auto sa zadnjim pogonom, što je konfiguracija s kojom je na svom profesionalnom putu imao daleko više iskustva.

Posledično, Kamilo će ostati i jedini „gost“ iz Argentine tokom nastupajućeg vikenda na Termama, jer se, kako se iz startne liste vidi, nije ostvarila nijedna od spekulacija o mogućem nastupu istinskih zvezda tamošnje turing scene. Realno je pretpostaviti da su najveća imena tražila i prvoklasne, konkurentne automobile, ali slobodnih TC1 mašina očigledno nema…