Askona pobednik trke 2 u Imoli, na podijumu Buri i Ruben

Vozač “kupre” i gost u TCR Italija Mikel Askona pobednik je druge trke ove serije u Imoli.

Anti Buri je krenuo sa najboljeg startnog mesta, a iza njega su bili Nikola Baldan i Volt Ruben.

Ruben se ubrzo našao pod pritiskom Askone, koji je munjevito napredovao kroz poredak. Španac je pretekao Estonca i dao se u poteru za Baldanom u drugom krugu.

Sličan manevar Askona je izveo i sa Baldanom, a njega je pratio Ruben. Sledeći kome je Italijan bio meta je jučerašnji pobednik Kevin Čekon.

Askona se u četvrtom krugu izborio sa Burijem, a iza njih je Briljadori ušao u duel sa Stefanovskim za šetu poziciju, a Mkedonca je potkačio Leonov, pa je izleteo i pao u plasmanu.

Čekon je uspeo da se dokopa četvrte pozicije, prošavši Bladana uz kontakt, koji je oštetio njegov automobil i trku je završio u boksu.

Baldana je do kraja distance pritiskao Leonov, koji ga je i pretekao.

Najžešća bitka vodila se između Karminatija, Tavana i Briljadorija, koji su naporedo ušli u Tamburelo, a bilans je bila kolizija, koja je izbacila “audi” iz trke, posle čega je intervenisalo sigurnosno vozilo.

Posle restarta su vožena samo dva kruga, Askona je prvi prošao pored karirane zastave, ispred Burija i Rubena, a bez podijuma je ostao Leonov.

Peto mesto osvojio je Baldan, šesti je bio Dušan Kouržil, sedmi Rikardo Romanjoli, ispred Martina Ribe i Ibragima Ahmadova.

Posle četvrte runde TCR Italija, Buri je na čelu u generalnom plasmanu sa 260 poena, 19 više od Čekona i 31 ispred Baldana.

Šampionat ide na letnju pauzu, a nastavak je planiran za prvi vikend septembra, ponovo u Imoli.