Audi ocenjuje vikend na Nurburgringu: Ekstrem i Grin su izvukli maksimum iz loših situacija

Posle DTM vikenda na Nirburgringu koji je, kako je i očekivano, bio dosta težak za timove Audija, proizvodjač iz Ingolštata i njegovi vozači nastavljaju da vode u svim šampionatima.

Diter Gas, glavni čovek Audi Motorsporta istakao je da njegovi vozači nisu imali nikakve šanse za pobedu. On je iskoristio primer Džejmija Grina, koji je u nedelju zaostajao 0.550 sekundi u odnosu na vreme pol-pozicije, da pokaže kako su se obistinile prognoze da će zbog dodatne težine “audi” kasniti oko pola sekunde na suvoj stazi.

„U trci po suvom u nedelju, imali smo neobične probleme sa gumama”, dodao je Gas. “Moramo da analiziramo da li je problem izazvan samo dodatnom težinom ili su njega uticali i neki drugi faktori. Matijas (Ekstrem) i Džejmi su izvukli maksimum iz ovih situacija. Frustrira što je u subotu Matijas obavio svoju promenu guma u najlošijem trenutku. U suprotnom, sada bi imao mnogo veću prednost.”

Džejmi Grin je dve trke u Ajfelima završio na šestom i sedmom mestu. On je takođe istakao da zbog dodatne težine vozači Audija nikako nisu mogli da se približe vodećima u kvalifikacijama. „Davali smo sve od sebe tokom celog vikenda. U teškim uslovima, ovim rezultatima smo osvojili važne poene. Zadovoljan sam onim što sam pokazao na stazi i zahvaljujem se svom timu na odličnom automobilu.”

Rene Rast takodje smatra da je ekipa učinila najviše što može. On je prvu trku završio na petom mestu, dok ga je u drugoj loše obavljeni pit-stop koštao dobrog rezultata: rangiran je kao dvanaesti.

Matijas Ekstrem je nakon petnaestog mesta u prvoj i šestog u drugoj trci ostao prvi u šampionatu. Šveđanin je time zadovoljan, mada je podvukao da mu ni dodatna težina ni vremenski uslovi nisu išli naruku: „Bilo je jasno da u nedelju na suvoj stazi nećemo imati nikakve šanse. Zato su ovih osam poena pristojan rezultat, ali ovakav vikend uopšte nije prijatan.”

Niko Miler je prvu trku završio na jedanaestom mestu, a u drugoj je odustao. Švajcarac je očekivao da će osvojiti poene pogotovo zato što je u subotu imao odličan tempo po kiši: „To je jedino zbog čega idem kući zadovoljan. Konkurenti su jednostavno bili jači u ovim uslovima. Nadamo se da ćemo promeniti stvari u Špilbergu.”

Majk Rokenfeler je obe trke završio van prvih deset, na četrnaestom i sedamnaestom mestu. On je ocenio da je trkački vikend na Nirburgringu dobar samo za zaborav, jer mu je auto bio loše podešen za svaku od vremenskih situacija: „Daleko najgori vikend moje sezone. U nedelju, gume su mi uništile trku. To mi se još nije desilo ove sezone. Izvući ćemo pouke iz toga i okrenuti se Špilbergu.”

Loik Dival je u drugoj trci ušao u 15 najboljih, a prvu je završio na poslednjem mestu. Francuz je vikend na Nirburgringu nazvao najtežim u DTM karijeri, namučio se sa prianjanjem i balansom i rekao da zbog promena vremenskih uslova ekipa nije imala dovoljno vremena da radi na podešavanjima automobila: „Setap nije funkcionisao ni po suvom ni po kiši. Dobra je činjenica da Matijas (Ekstrem) i dalje vodi u šampionatu.”