Bas Kuten rejsing preuzeo dva “audija” za TCR Beneluks

Holandska ekipa Bas Kuten rejsing prva je od učesnika TCR Beneluks odlučila da nabavi “audije RS 3 LMS” za takmičarsku kampanju u 2017. i u četvrtak je preuzela dva automobila poručena u oktobru.

Primopredaja je izvršena u tehnološkom i centru klijentskih trkačkih programa Audi sporta u Nojburgu na Dunavu, u blizini Ingolštata. Tom prilikom, jedan od “audija RS 3 LMS” već je nosio timske boje Bas Kuten rejsinga.

Holanđani nameravaju da svoje nove “audije” uposle i u TCR Beneluks, ali i na široj TCR sceni, i u sprint i u endurans trkama.

“Lepo je što ovde nismo stigli samo da bismo utovarili naše “RS 3 LMS” u kamion, već i što su nas inženjeri Audi sporta dočekali potpuno profesionalno, i organizovali su nam sveobuhvatnu tehničku obuku. Ništa nije prepušteno slučaju”, kazao je direktor tima Bas Kuten.

“Ceo naš tim ponosan je na ovu kupovinu”, dodao je Vim Kuten, vozač i inženjer. “Sa parom “audija”, ojačaćemo našu poziciju u TCR šampionatima. Primećujemo da su mnogi vozači i partneri vrlo uzbuđeni zbog ovog automobila, i to s pravom! Posle tehničke obuke obišli smo radionice Audi sporta, u kojima nastaju ovi lepi automobili. Naša trkačka flota je sada obnovljena i imaćemo još novosti. Ove godine ćemo biti veoma aktivni na turing sceni, kako u sprint, tako i u trkama izdržljivosti.”

Kada je Bas Kuten na auto-salonu u Esenu poručivao “audije”, najavio je da njegov tim planira da 2017. nastupi u nekoliko TCR prvenstava: domicilnom TCR Beneluks, TCR Nemačka, TCR Bliski Istok i TCR Internacionalnom.