Honda nastavila španska testiranja: “Bilo je zamorno, ali i zanimljivo”

WTCC tim Honde nastavio je u četvrtak svoju prvu turu predsezonskih testova na Motorland Aragonu.

Test “sivik WTCC”, koji Mihelis, Monteiro i Mičigami voze u sklopu priprema za sezonu 2017. opremljen je obiljem noviteta i prvi je utisak da oni funkcionišu dobro.

Drugi od tri probna dana Kastrol Honde na španskoj pisti opisan je kao “dug i pun obaveza”. Sva tri vozača smenjivala su se za volanom, snabdevajući informacijama tehničare Honde i JAS motorsporta.

“Vrlo dug i zamoran, mada i zanimljiv dan”, komentarisao je Tijago. “Radimo s ciljem da naš “sivik” učinimo konkurentnijim, isprobavamo brojna unapređenja koja je ekipa pripremila.”

“Svako je od nas vozio različite ture, često smo se zaustavljali u boksu radi izmena u set-apu. Pozitivno je što auto dobro reaguje u svakoj situaciji, ali imamo da isprobamo još zaista mnogo noviteta.”

Iako portugalski trkač, osvajač bronze u 2016. pozitivno ocenjuje dosad izvedeno, još mu je draže što fabrička Honda ima još dosta vremena za dalje intervencije i usavršavanja. A ona su nesporno potrebna da bi se italo-japanski tim našao tamo gde želi, u ulozi sezonskog WTCC favorita.

“Još je mnogo ostalo do prvih trka u 2017. i to je jako dobro, jer nam dopušta da obavimo sve to obilje posla koje nas očekuje. Zasad mogu da se smatram zadovoljnim, mislim da ovaj test sasvim zadovoljava.”