Baton: Super GT automobili su jači i stvaraju veći potisak, ali DTM ima DRS i vozi na gumama koje poznaje

Dva dana uoči prvog zajedničkog trkačkog nastupa DTM i Super GT automobila klase GT500, vozači japanske serije dali su procene o odnosu snaga koji bi mogao da bude viđen na njihovom gostovanju na Hokenhajmringu.

Tehnika oba prvenstva uklapa se u pravila Klase 1, ali automobili još nisu ujednačeni u mogućnostima i potpuna unifikacija tek treba da se dogodi 2020. godine.

Sada postoje standardizovani delovi, motori imaju istu osnovnu arhitekturu (dva litra, četiri cilindra, turbo), ali su razlike dovoljno velike da će predstojećeg vikenda na snazi biti Balans performansi, koji će potom po potrebi biti usavršen i primenjen i na “Trci snova”, uzvratnoj DTM poseti Japanu u novembru.

Jedini predstavnik Honde u Hokenhajmu, Dženson Baton, nije siguran koliko će “NSX-GT GT500” kojim inače pilotira biti konkurentan na startnoj rešetki sačinjenoj od 18 DTM automobila i tri vajldkard gosta iz Japana, modela brendova Leksus, Honda i Nisan.

Baton će u Nemačkoj voziti Kunimicu “hondu” s kojom je prošle godine osvojio titulu u GT500 klasi, zajedno sa suvozačem Naokijem Jamamotom.

Bivši F1 šampion uopšte nije siguran koliko su Super GT i DTM tehnika ravnopravne, niti koliko će to biti i po primeni BoP mera. Utoliko više što se takmičarski vikend odigrava po “pravilima domaćina”, kojima će delegacija iz Japana morati da se prilagođava. To se odnosi i na raspoloživu opremu, i na trkački format (sptint, a ne enduro), pit-stopove i startove.

“Veoma mi je teško da znam šta da očekujem jer mislim da Super GT automobili imaju nešto više snage i malo više aerodinamičkog potiska,” ispričao je Baton za Motorsport.com.

“Ali, DTM ima druge pogodnosti – imaju DRS, “push to pass” i poznaju Hankuk gume. Mi te gume ne poznajemo, ja nikada nisam vozio Hankuk i sve će biti novo, sa puno različitih varijabli.”

“Takođe su nepoznanica i pit-stopovi. Kod nas oni traju 30-40 sekundi, jer mi dolivamo gorivo, menja se vozač, menjaju se gume. Kod njih, pit-stop traje 7 sekundi.”

“Isto i startovi. DTM ima startove iz mesta, mi vozimo leteće startove – još nešto što treba da se nauči. Međutim, nadam se da će automobili biti dovoljno bliski po performansama, tako da ćemo moći da se trkamo i zabavimo.”

Odnos snaga na predstojećem okršaju između evropske i japanske trkačke kulture nepoznanica je i Niku Kasidiju, koji će na Hokenhajmringu pilotirati “leksusom” u tandemu s Rijom Hirakavom.

“Ni ja nisam siguran,” rekao je Novozelanđanin, Super GT šampion iz 2017. “Moram da kažem da me uzbuđuje odlazak na tu trku, jer sam uvek bio veliki DTM obožavalac.”

“Mislim da je to sjajan šampionat, sa zaista moćnim vozačima, moćnim i neverovatnim proizvođačima. Uzbudljivo je što ćemo i mi biti deo svega toga.”

“Što se tiče performansi, mislim da na kraju krajeva obe serije, i Super GT i DTM, imaju presudnu kontrolu nad time. To više zavisi od njih i njihove odluke kako žele da se pokažemo.”

“Mi vozimo jedini “leksus”, u istoj situaciji su i Dženson, a pretpostavljam i Roni Kvintareli i Cugio Macuda iz Nisana. Mislim da naši automobili (DTM i Super GT) neće biti isuviše izjednačeni jer će ovo biti naš prvi trkački susret.”

“U centru pažnje ne bi trebalo da bude vozač, već kombinacija dveju serija i pokušaj da se ona razvije za budućnost. Mislim da je to glavno i veoma važno.”

I pored neizvesnosti koju predviđa, Batona raduje predstojeći zajednički nastup, kulminacija višegodišnje DTM/Super GT saradnje: “Treba da bude zabavno. Dopada mi se Hokenhajmring, staza je dobra za trkanje. Takođe i trkanje protiv “audija” i “BMW-a” treba da bude dobro iskustvo. Krajnje je neuobičajeno da automobili jedne kategorije odu i trkaju se u drugoj i zato je to veoma kul.”

“Ne znam hoće li to dovesti do bilo čega u budućnosti. Možda ćemo svake godine imati jednu ili dve zajedničke trke, ali i dalje mislim da će Super GT i DTM nastaviti da imaju svoje sopstvene, odvojene šampionate. Međutim, ovo iskustvo je zabavno. Trkam se u Super GT, a onda odem i trkam se s DTM-om i protiv njega”, završio je Englez.