Belgijanci vraćaju Opel u TCR Internacionalnu seriju

U TCR Internacionalnoj seriji 2017. učestvovaće i valonski tim DG sport kompetision, koji će na staze izvesti dve “opel astre TCR”, tvrdi belgijski Turbo magazin.

Ekipa iz provincije Lijež prošle sezone je bila jedna od malobrojnih koje su branile čast Opela na TCR sceni. Njen tandem Pjer-Iv Kortal – Frederik Kapras zabeležio je šest pobeda i izborio je konačno drugo mesto u TCR Beneluks. Isti vozači osvojili su i TCR trofej Evropa, donevši kući iz Riselshajma prvo odličje u kategoriji.

Partnerstvo s Opel motorsportom i Kislingom iskovano tokom debitantske sezone sada dobija nove razmere i seli se na globalni nivo, posredstvom ambiciozne zajedničke kampanje u čijem je fokusu TCR Internacionalna serija.

Kortal je prvi kandidat za jedno od dva raspoloživa sedišta u tom projektu. Trkač iz Liježa ima veliko takmičarsko iskustvo, uključivši i višegodišnje u Svetskom turing šampionatu, ali i njemu preostaje obaveza da kompletira budžet za sezonu pre definitivne potvrde statusa. Pitanje drugog pilota zasad stoji sasvim otvoreno i verovatno će tu presuditi finansijski interesi.

Izlazak na svetku pozornicu, kao i potpuna tehnička podrška sportskog odeljenja Opela i njegovog partnera, tjunera Kisling motorsport, posebno nadahnjuju šefa DG sporta, Kristijana Žipsana.

“Ponosan sam na poverenje koje nam je ukazao Opel motorsport”, kazao je on. “To je sjajna nagrada za trud koji je ceo tim uložio. Pristupamo TCR Internacionalnoj seriji 2017. s ciljem koji smo oduvek imali u svim šampionatima u kojima smo učestvovali: pokušaćemo da se što pre moguće nađemo u glavnoj ulozi!”

Prošle godine je Target izveo “opel astre” u TCR Internacionalnu seriju, ali automobili nisu bili dovoljno konkurentni za ukus fabrike, pa su već posle debija u Bahreinu povučeni na doradu. Target im se kasnije nije vraćao i prebacio je fokus na TCR Nemačka. DG sport treba da bude prvi koji će s “opelima” izgurati čitavu internacionalnu sezonu.

TCR Internacionalna serija 2017. startuje 2. aprila na Rustavi motorparku u Gruziji, a Belgijanci će svoju domaću rundu dočekati početkom maja, na Spa-Frankoršampu.