Benani: Dobar osećaj je jednostavno nestao

Peto mesto u Argentini i četvrto u Maroku, kao i start iz prvog reda u Marakešu, podgrejali su nade Mehdija Benanija da ponovo može da zablista u Mađarskoj, u kojoj je godinama beležio dobre plasmane. Za treću ovogodišnju WTCC rundu vozač iz Feza sebi je kao cilj postavio plasman u prvih 5, ali mu nije prišao ni blizu.

Pravi test u petak nije vožen i to nije olakšalo situaciju Sebastijan Leb rejsingu, koji i dalje upoznaje „C-elize“. Benani je kvalifikacije završio jedanaesti, a do desetog mesta i pol pozicije za inverzni start nedostala su mu 83 hiljadita dela sekunde. U trci 1 Marokanac je izgubio duel sa Tarkvinijem i kroz cilj je prošao dvanaesti, dok ga je mehanički kvar u trci 2 naterao na odlazak u boks već krajem prvog kruga, staviviši tačku na njegov ovogodišnji mađarski nastup.

11138530_631146853652178_5715888025388359928_n

„Vikend je bio naporan“, priznao je Mehdi. „Onaj dobar osećaj koji imam od početka šampionata jednostavno nije bio prisutan. Ceo tim okupio se na istom zadatku, ali nismo preokrenuli situaciju. U petak nije vožen test i to nam sigurno nije pomoglo. Šteta, jer ja zaista volim Hungaroring i ranije sam uvek postizao dobre rezultate. U trci 1 pokušavao sam da napadam, ali nisam uspeo, a u trci 2 uključio se alarm motora i morao sam u boks. Razočaran sam, ali imam poverenja u tim, potrudićemo se da u potpunosti razumemo šta se dogodilo.“

„Znali smo da ćemo tokom sezone morati da izdržimo i neke teške trenutke, a runda u Budimpešti bila je jedan od njih“, izjavio je Leo Tomas, tehnički direktor Sebastijan Leb rejsinga. „Sve je to deo procesa učenja – prve dve runde bile su izuzetno pozitivne, a ova treća je otišla u drugu stranu.“

„Moramo sebi da ostavimo dovoljno vremena da skupimo neophodno iskustvo u ovoj disciplini koja je puna eksperata. Pamtimo šta nam se dogodilo u Mađarskoj, ali ne zaboravljamo ni naš dobar start sezone i ne dovodimo ceo projekat u pitanje. Ovakve situacije moraju da nam omoguće da napredujemo i da se na iduću rundu vratimo jači. Delimo Mehdijevo razočaranje,  ali naša motivacija će samo porasti,“ poručio je šef tehnike tima iz Alzasa.