Vesnić će se trkati u Austriji

Milovan Vesnić i njegova ekipa odlučili su da umesto najavljenog nastupa na Mišeluku učestvuju na austrijskoj rundi CEZ-a, koja će se voziti 23. i 24. maja na stazi Red bul ring.

“Trka na Mišeluku se, nažalost, poklapa sa Austrijom. Kad sam vozio Hungaroring, u boksu su nas posetili članovi Lotus tima iz Češke, koji se nisu trkali u Mađarskoj. Tada smo saznali da moji veliki rivali iz 2013. Petr Mandelik i Marek Frid počinju sezonu od Austrije. Posle te informacije, moj tim je odlučio da im ne dozvoli da lako dođu do bodova u našem odsustvu i da ne izgubimo prednost koju smo stekli dvostrukom pobedom u Mađarskoj”, rekao je Vesnić za naš portal.

Razlog više za vožnju na stazi u Špilbergu jeste činjenica da Vesnić učestvuje i u ESET kupu i šampionatima Slovenije i Slovačke, a trke na Red Bul ringu donose bodove i za sva ova takmičenja.

2015-04-26 12-23-14 (3) “Naš sponzor EKO Srbija izrazio je želju da vozim neke od domaćih trka, najpre Mišeluk i Ušće. Termini su se poklopili, a njima je, kao i meni, cilj osvajanje i povratak titule Centralne Evrope u Srbiju. Zato smo zajedno odlučili da se ide u Austriju”, objasnio je Vesnić.

Mikica se na autodromu u Štajerskoj trkao u CEZ-u 2013, pobedio u obe vožnje i bio je oduševljen viđenim i doživljenim.

“Vozio sam na mnogo popularnih staza, u Monte Karlu, Engleskoj, širom Evrope, ali Red bul ring je poseban. Oduševljen sam samom pistom, podlogom, bezbednošću, kako je osmišljena, kakvu infrastrukturu ima. Uvek ću joj se rado vraćati”, rekao je tada as iz Užica.

Rudi Pešović, drugi trkač EKO rejsing tima, neće voziti u Austriji zbog privatnih obaveza.