Benani: Živim svoj san!

Zahvaljujući četvorostrukoj pobedi Sitroenovih vozača u trci 1, francuski tim je obezbedio fabričku titulu. Iako je Pečito bio na čelu slavljeničke kolone, on još nije uspeo da osvoji i vozačku krunu, iako sve govori da do kraja sezone tu neće biti iznenađenja.

“Ovo je bio veoma važan vikend za mene i bio sam nervozniji nego inače. Jedna važna stvar je bila da obezbedimo proizvođačku titulu za Sitroen, i to je urađeno. Svi znamo da je za sve ovo zaslužan timski rad i koliko je mnogo ljudi u timu i u fabrici je radilo za to. Želim svima da čestitam i da im se zahvalim. Za mene lično, ovo je bio dobar vikend. Pobeda u trci 1 je uvek poseban osećaj, jer je to najbolji odraz performansi. Nije bilo lako, Ma je uvek bio iza mene, pritiskao me je. On je zaista dobar vozač i bilo je očigledno da želi da zablista kod kuće. U trci 2 mi je glavni cilj bio da uzmem dosta poena za šampionat, posebno kad je Ivan ispao iz trke posle nesrećnog incidenta”, rekao je Hose Marija Lopes na kraju šangajskog vikenda.

bigm_726_PODIUM_1

Prvi pobednik ove sezone koji vozi “hondu sivik” ubeležio je i svoju prvu pobedu u karijeri. Mehdi Benani je sa suzama u očima izašao iz automobila, da bi zatim dobio čestitke od svih koji su se zatekli na pit-lejnu. “Ne budite me ako sanjam”, rekao je pre izlaska na podijum.

“Ovo je za mene neverovatan dan, još ne mogu da verujem šta se dogodilo, pokušavam da zamislim šta će se dogoditi u Maroku. Moja zemlja je nova auto-sportu, u osnovi je početak bio 2009. godine kad je Marakeš bio prvi put domaćin WTCC trka. To mi je dalo priliku da budem gostujući učesnik na tim trkama, i sve otad, ovo je kao život u snu. Želim da se zahvalim svima koji su me podržali, a pre svega kralju Maroka. Takođe i mom Protim rejsingu i Hondi. Mi smo privatni tim, ali imamo punu podršku Honde i fabričke ekipe, dele sa nama sve podatke i pružaju nam sva unapređenja na kojima njihov tim radi”, kazao je Mehdi Benani.