Prva pobeda Honde u sezoni, prva pobeda Benanija u karijeri

Dvadeseta ovosezonska WTCC trka završena je na autodromu u Šangaju neočekivanim rezultatom. Honda je uspela da osvoji prvu pobedu u 2014, ali je to pošlo za rukom privatniku za  volanom “sivika” Protim rejsinga, Marokancu Mehdiju Benaniju.

“Ne budite me ako sanjam”, bilo je sve što je rekao posle pobede, koju je izvojevao posle starta sa pol-pozicije.

Tijago Monteiro osvetlao je obraz fabričkog tima, stigavši do drugog mesta, dok Gabrijele Tarkvini trku nije završio.

Hose Marija Lopes je bez mnogo muke sa desetog stigao do trećeg mesta, donekle zahvaljujući i tome što je Leb veoma nesmotrenim manevrom udario Milera i izbacio ga iz trke, pa je devetostruki reli šampion stigao na kraju do 4. mesta.

bigm_232_BENNANI bigm_236_BENNANI

Norbert Mihelis je čitavu trku vodio bitku sa Ma Ćinghuom i taj duel je na kraju dobio, zadržavši na 6. mestu ljubimca domaće publike.

Vozače RML “ševrolet kruza” poveo je Tom Koronel, a sledio ga je Tom Čilton, koji je trku počeo iz boksa, jer njegovi mehaničari nisu uspeli u zadatom vremenu da poprave točak koji mu je otpao u trci 1. Deveti je trku završio Igo Valente, a jedan bod je uzeo Dušan Borković, kome je to prvi poen posle trke u Belgiji.

Borković se poslednjih nekoliko krugova borio sa raspoloženim Džejmsom Tompsonom, koji je nadoknadio devet mesta od starta do cilja. Kad je Lada u pitanju, Rob Haf i Mihail Kozlovski nisu završili ni trku 2 u Šangaju.

Đani Morbideli je ponovo bio veoma loš, pa je, zajedno sa kaznom prolaska kroz boks zbog izazivanja sudara, trku završio kao 13.

Predposlednji trkački vikend Svetskog šampionata turing automobila vozi se u Japanu, na stazi Suzuka, 25. i 26. oktobra.

trka 2