Sitroen overio titulu četvorostrukom pobedom

Od početka desetog vikenda ovogodišnjeg Šampionata turing automobila, koji se vozio u Šangaju, videlo se da je Sitroen spreman da overi titulu. Tome u prilog govore i pripremljene crvene beretke na kojima piše “šampioni 2014” koje su članovi francuske ekipe stavili na glavu pošto su Lopes, Ma, Miler i Leb prošli kroz cilj u formaciji 1-2-3-4.

Hose Marija Lopes je Mileru pobegao još 10 poena, pa je njegova prednost sada nedostižnih 78 bodova. Ma Ćinghua pratio je Pečitov tempo, dok je Ivan Miler pomalo uspavano ostao na trećem mestu, bez ideje ili motivacije da pokuša da stigne kolegu iz Kine. Sebastijan Leb je ponovo loše startovao, izgubivši dva mesta na početku, ali ih je do polovine trke vratio i dopunio Sitroenov uspeh četvrtim mestom.

bigm_723_PODIUM_1

Honda je održala tempo tek koliko da ostane iza Sitroena, privatnik Norber Mihelis ponovo je pokazao da izvlači najbolje iz “sivika”, trku je završio kao peti, ispred Tarkvinija i Monteira.

Koronelov i Valenteov “ševrolet kruz” stigli su do 8. i 9. mesta, Mehdi Benani je osvojio poslednji raspoloživi bod. Drugi vozač ROAL Motorsporta Tom Čilton nije završio trku, jer mu je u trećem krugu otpao točak.

Loš vikend Minih motorsporta ogleda se i u 11. mestu Đanija Morbidelija i odustajanju Rene Miniha, a iza Italijana se našao Dušan Borković. Srbin je deo trke bio i u bodovima, ali je kamera sa nečijeg automobila oštetila njegov spliter, upala u motor, pa je pred kraj trke izgubio tempo i završio na 12. mestu.

Ni jedna Lada nije završila trku u Šangaju, što je katastrofalni rezultat u odnosu na početak kineske turneje, kad je Haf trijumfovao u trci 2 na stazi Goldenport park.

Franc Engstler ponovo je bio najbolji u svojoj TC2T klasi, a ovom pobedom je i zvanično osvojio “Jokohama trofej”.

tabela1