Bez ijednog opela u Šangaju

Kako je nagoveštavano uoči druge runde TCR Internacionalne serije, nijedna „opel astra OPC“ Kampos rejsinga nije se pojavila na asfaltu Međunarodnog autodroma Šangaj.

Ne mogavši da reši problem sa pregrevanjem motora tokom azijske turneje, španski tim je blagovremeno odustao od ideje da pokuša da Igoru Skuzu u Kini omogući start za volanom „astre“. Ukrajinac se u Šangaju trka u „seatu“.

Drugi „opel“, onaj koji pripada Đordiju Orioli, ostao je na spisku prijavljenih za Kinu, ali to je samo mrtvo slovo na papiru, jer 18-godišnjeg Španca uopšte nema u trkačkoj akciji. Zvaničnog objašnjenja nije bilo nigde, samo je TouringCarTimes izvestio da je u četvrtak, dan uoči starta takmičarskog programa, Kampos rejsing rešio da taj automobil uopšte ne izvodi na pistu. Razlog je isti nerešiv tehnički problem sa pregrevanjem kakav ima i Skuzova „astra“. Povratak „opela“ očekuje se na prvoj evropskoj TCR rundi u Valensiji, ali sudeći po dosadašnjim dešavanjima, u toj stvari treba sačuvati dozu zdravog opreza.

73313282e06e26b5e3fe2ddbf325ec41Što se tiče mlađeg Oriole, njegov dosadašnji TCR angažman sveo se na putovanje u Maleziju, gde je presedeo veći deo sesija i samo pokušao da se kvalifikuje. Uz njegovo ime zvanične rang liste upisuju tek jedan prevezeni krug! Đordi u nastavku godine namerava da se posveti celosezonskoj kampanji u Seat leon Evrokupu, premda bi voleo da se još neki put pojavi za volanom TCR automobila, pošto svoju budućnost vidi u seriji Marčela Lotija.

Opel je kao marka na kineskoj TCR rundi ispratio sudbinu forda – tamo nema ni „astre“ ni „fokusa“, pa se u akciji ovog vikenda nalazi (samo) 15 automobila tri različita proizvođača (Seat, Audi, Honda).

„Leoni“ čine 75% svih učesnika, ima ih deset, dok se u preostalih pet vozila nalaze tri „sivika“ i dva „audija TT“.