Bez Rajdela i u Budimpešti

Švedski vozač Rikard Rajdel ipak neće voziti u Budimpešti, jer još nije dovoljno oporavljen od tiroiditisa. Samim tim, propali su planovi tima Nika internacional o povratku u Svetski šampionat turing automobila na rundi u Mađarskoj.

Rajdel je uoči WTCC trka u Maroku oboleo od zapaljenja štitne žlezde i on i njegov tim nisu učestvovali na drugoj rundi šampionata na stazi Mulaj El Hasan. Ekipa Niklas Karlsona nadala se da će se njen vozač oporaviti do takmičenja u Mađarskoj, lekari su utvrdili da se stanje poboljšalo, ali ne dovoljno da bi Šveđanin bio spreman za akciju.

U izjavi tima kaže se: „Pošto mu je prošle nedelje ustanovljen tiroiditis, vozač Rikard Rajdel još se nije dovoljno oporavio da bi mogao da se vrati za volan svoje „honde sivik TC1“. Iako se njegovo stanje poslednjih dana poboljšalo, doktori su savetovali Rajdelu da ne putuje u Mađarsku i da se umesto toga oporavlja kod kuće u Švedskoj.“

10842031_607637579336439_2847326565590059555_o _F2_3900Nika internacional ne traži zamenu za obolelog pilota. „Pošto je razmotrio svoje opcije za predstojeći vikend, Honda rejsing tim Švedska odlučio je da ne angažuje zamenskog vozača i preskočiće trke u Budimpešti“, stoji u saopštenju.

„Teška situacija za sve nas i šteta je što propuštamo toliko vrednih kilometara u ovoj ranoj fazi sezone“, prokomentarisao je Rajdel. „Već kasnimo za drugima u smislu testiranja i ove trke su nam bile baš potrebne, ali nemam izbora nego da slušam savete lekara i budem strpljiv. Stvari se kreću nabolje, ali trkanje u ovom trenutku ne dolazi u obzir. Malo šta me je u životu ovako frustriralo, nadam se da ću se vratiti u formu za Nirburgring.“

„Stavljeni smo na iskušenja, za nas je ovo vrlo nesrećan početak sezone“, rekao je šef ekipe Niklas Karlson. „Sa sportskog stanovišta, sve je očigledno daleko od idealnog, naročito u doba kada je posle vanevropskih trka trebalo da krenemo sa pravim test programom. Ali, prioritet je Rikardovo zdravlje i u potpunosti poštujemo preporuke lekara. Poslednje što bismo želeli jeste da izložimo njega ili bilo kog člana ekipe nepotrebnim rizicima, spremni smo da se strpimo koliko god bude potrebno. Usredsređujemo se na povratak u šampionat u najranijem mogućem trenutku“, zaključio je prvi čovek tima Nika internacional.

Najbolje na šta Honda rejsing tim Švedska u doglednoj budućnosti može da računa jeste učešće na nemačkoj WTCC rundi na stazi Nirburgring Nordšlajfe.