Morbideli s najvećim težinskim hendikepom u Valensiji

Đani Morbideli je bio najuspešniji vozač kineske TCR runde, stoga će njegova „honda sivik“ u Valensiji biti opterećena maksimalnom hendikep težinom od 30 kilograma.

Trkač švedskog Vestkoust rejsinga u Šangaju je osvojio pol poziciju, pobedio na trci 1 i prošao kroz cilj kao treći na trci 2. Sve pobrojano donelo mu je ukupno 45 poena i najveći mogući balast koji će biti dodat na osnovnih 1.260 kg njegovog automobila.

Andrei Belikiju su jedan trijumf i jedno peto mesto u Kini osigurali 35 bodova, kao i kompenzacionu težinu od 20 kilograma na „seat leon kup rejseru“.

59fa22985940c0cfda582c59c0777bc8Zahvaljujući rezultatima sa Sepanga, Švajcarac Stefano Komini došao je na Međunarodni autodrom Šangaj sa maksimalnim balastom od 30 kg, što mu nije smetalo da kineske trke završi četvrti i drugi. Sa osvojenih 30 poena, ovaj vozač „seata“ po uspešnosti je treći na protekloj TCR rundi, pa će u Valensiji nositi dodatak od 10 kilograma.

I Morbideli i Beliki će u Španiji prvi put u sezoni biti opterećeni balastom uspešnosti, dok je Komini prvi i zasad jedini TCR pilot koji već drugi put ima težinski hendikep.