Bjerk i Miler ispred svih na prvom treningu u kišovitom Maroku

Photo Paulo Maria / DPPI

Na premijeri prve sezone Svetskog kupa turing automobila vožen je prvi trening po kiši i neuobičajeno hladnom vremenu u Maroku.

U vreme kad je trening počeo, kiša nije padala, temperatura je bila 10 stepeni, a staye svega 16, pa se Homola i Komt u “pežoima” nisu odlučili da izađu jer je bilo nejasno kakve gume treba staviti.

To nije sprečilo Hafa i Benanija, koji jedini branke boje “VW golfa” da odmah krenu formacijsku vožnju i veoma brzo postave prva relevantan vremena kruga.

Pre nego što je kiša ponovo počela da pada, Mihelis je bio prvi vozač “hjundaija” koji se probio na prvu poziciju sa vremenom 1,33:973, ali se tu kratko zadržao jer je Bjerk ubrzo spustio na 1,33:209.

Odličnu partiju prikazao je Erlaher, koji je na polovini sesije bio drugoplasirani ispred svog ujaka Ivana Milera.

Koronel i Šeden su se nekoliko puta vraćali u boks, ali nije primećeno da je postojao poseban problem sa njihovim automobilima. Koronel je uspeo da postavi tek 17. vreme, dok je Šeden ostao bez ubeleženog brzog kruga.

Da li zbog vlažne piste ili loše obeležene staze, tek u trećem sektoru, gde se nekad nastavljala duža verzija staze, izletali su mnogi: Ferviš, Lesen, Homola, Šeden, Oriola… Najgore je prošao Sabo, koji posle isticanja karirane zastave završio u zidu od guma.

Ne može se reći da je prvi trening u sezoni indikator situacije i borbe za najviše pozicije, ali je zanimljivo da se u prvih deset nalazi samo jedan vozač koji nije vozio WTCC i to prošlogodičnji TCR šampion Verne.

Drugi trening počinje u podne, takođe uz prenos na Fejsbuk stranici WTCR-a.