BMW motorsport i Šel postali zvanični partneri

BMW motorsport i Šel ozvaničili su saradnju u svetu auto-trka. Kao premijum tehnološki partner bavarskog proizvođača, naftni gigant će ispratiti sve njegove fabričke ili fabrički podržane programe, što podrazumeva DTM, Ujedinjeni šampionat sportskih automobila (USCC) i 24 časa Nirburgringa.

Šel „heliks ultra“ logo biće prisutan na svih osam BMW M4 DTM automobila, na opremi timova, vozačkim kacigama i kombinezonima. Jedan auto biće potpuno izbrendiran Šelovim oznakama, obojen u dominantno crveno i žuto i njega će voziti Augusto Farfus.

Za dolazeću test i takmičarsku sezonu najavljena je saradnja inženjera BMW motorsporta i Šelovih naučnika u cilju razvoja visokoperformantnih ulja i maziva za upotrebu u trkačkim automobilima nemačkog proizvođača. U centru pažnje biće poboljšanje performansi u smislu smanjenja trenja i habanja.

P90173807Trkački timovi BMW motorsporta koristiće šel i penzoil ulja u turing, GT i endurans takmičenjima, pa će BMW Z4 GT3 automobili za 24 časa Nirburgringa nositi „šel heliks ultra“ logo, dok će dva BMW-a Z4 GTLM u USCC seriji nastupati sa oznakama „penzoil platinum“, još jedne robne marke iz Šelovog portfolija.

Saradnja dveju kompanija ne odnosi se samo na sport: od ove godine Šel će biti i jedini „preporučeni isporučilac BMW motornih ulja“ i BMW-ov „jedini preporučeni isporučilac za punjenja posle fabričkog“.