Leb: Motivisan sam da dam svoj maksimum

Alzaški čarobnjak i devetostruki reli šampion sveta nastavlja svoju WTCC avanturu. Pripravnička prva godina u moćnom „C-elizeu“ donela je dve pobede, finalnu vozačku bronzu, ali i početničke greške. U drugoj sezoni u Svetskom šampionatu turing automobila, Sebastijan nastupa u dvostrukoj ulozi, kao vozač Sitroen rejsinga i vlasnik sopstvene, Sitroenove klijentske, ali u krajnjoj instanci fabričkom timu ipak konkurentske ekipe.

Od kvarteta fabričkih trkača francuske kuće, Leb je jedini iskoristio zajednički test dan na Katalunji i postigao je apsolutno najbrže vreme. Istom prilikom, dao je intervju za portal Omnicorse u kom je opisao razlike između relija i trka na krugu, otkrio koje su mu slabe tačke u turingu i priznao da mu je WTCC i dalje velika škola.

Kakav je prelazak iz reli automobila u auto za koji stil vožnje mora da bude sasvim čist i precizan?
– Nije lako i još moram da naučim mnogo o različitim stilovima koje treba da usvojim. U reliju je pristup drugačiji, jer vozite sami protiv sebe i analizirate podatke u pokušaju da poboljšate prilično grub stil vožnje. Ovde ste usred gužve, morate da brinete i o tome šta ostali rade… Sve se mnogo razlikuje.

10854858_607637522669778_8430722722680042138_oSmatra se da su relisti savršeni piloti jer voze na različitim podlogama i znaju kako se vozi u različitim uslovima. Da li ti je u Svetskom turing šampionatu to znanje koristilo?
– U stvarnosti je situacija drugačija: u WTCC-u su uslovi uvek slični, osim kada je kiša. Iz kruga u krug vaša vremena vide i drugi, svi znaju šta radite pa je teško improvizovati neku strategiju.

Misliš da su ti dueli na pisti sa drugim vozačima realan problem?
– Sigurno jesu jer u poređenju s ostalima ja nemam iskustva u tom okruženju. I to se videlo po greškama koje sam pravio. Svakako nije lako.

Koja ti je omiljena staza?
– Makau mi se oduvek mnogo dopadao, jer je mešavina brzih i širokih deonica sa uzanim krivinama i vijugavim sekcijama. Tu su i najbrže i najsporije mesto u celom šampionatu. Dopao mi se i Spa – brze krivine i zabavne deonice.

Ove godine ide se na izuzetno prohtevni Nirburgring Nordšlajfe. Kako se za njega spremaš?
– To je dugačka staza i sigurno mnogo drugačija od ostalih. Trka će biti „mitska“ i drugačiji pristup značiće dosta. Tamo sam već bio 2001, pokušaću da se podsetim koristeći plejstejšn!

_ML27882 10924655_607637806003083_7321304358316837398_oKad smo već kod njega, kako ti je kad vidiš sebe na video igrici?
– To je neobično… Ali kog vozača biram? Sebe samog, naravno!

Da li si ikada razmišljao o prelasku u serije poput Le Mana i Dakara?
– Vozio sam na 24 časa i jako je lepo, pogotovu noćna faza. Ipak, više volim sprint od endurans trka. Danas, ako želite da se borite za pobedu, morate voziti za Porše, Audi, ili Tojotu. A ja sam u Sitroenu… Dakar bi mogao da bude novo i zanimljivo iskustvo, ali nemam ništa takvo u planu i maksimalno ću se koncentrisati na WTCC.

Cilj je pobeda…
– Sigurno, to bi mi se dopalo, ali znam da će biti mnogo teško jer su moje timske kolege iskusnije i izuzetno moćne. Mi smo sjajan tim, prošle godine sam naučio mnogo i probaću da dam svoj maksimum. Motivisan sam.

Kakav odnos imaš sa kolegama iz ekipe?
– Dobar. Pokušavam od njih da učim, jer u ovim trkama delimo sve podatke i to je od suštinskog značaja za nekog poput mene, nekog ko počinje od nule. I Pečito i Ivan su mi pomogli.

Šta te je privuklo u WTCC?
– To je za mene nova serija, mnogo je borbi na stazi i još imam mnogo da naučim. Otkrio sam različite načine na koje se može voziti, na reliju to obično ide prirodnije i zavisi od podloge na kojoj se nalazite. Na pistama i na asfaltu treba stalno da držite nogu na gasu. To se mnogo razlikuje od relija.

099_LOEB_2015_RMC
U reliju moraš uvek da imaš kontrolu nad situacijom.
– Svakako, najmanja greška može da bude fatalna. Jasno je da ne možete uvek da budete savršeni, ali ja sam to uvek pokušavao. Međutim, uslovi se često menjaju.

Koje su WTCC/WRC razlike kada je u pitanju podešavanje automobila?
– Potpuno je drugačiji koncept. U reliju se mnogo toga zasniva na osećaju vozača na podlozi na kojoj se trka, dok na pisti inženjeri analiziraju podatke da bi podesili aerodinamički potisak. Sasvim se drugačije radi. Ubeđen sam da je vozač uvek najvažniji u tim stvarima, ali u reliju je vozač taj koji može da napravi razliku.

Šteta što nisi do kraja ostao u borbi za pobedu na Reliju Monte Karlo.
– Tačno, ali takve stvari se događaju. Bio sam na čelu, ali sam ipak pokušavao da forsiram. Sićušna greška i rezultat je bio fatalan. Važno mi je bilo da se zabavim i da zabavim publiku, pošto ja nisam vozač koji se trka u Svetskom reli šampionatu.

Hoćemo li te videti na ponekom takmičenju tipa Relija Korzika?
– Iskreno – ne znam, mada ne verujem.

10947387_607637946003069_3400308929838871987_oOve godine si u specifičnoj stiuaciji: trkaš se kao fabrički pilot Sitroen rejsinga i u isto vreme šalješ na pistu auto svog tima Sebastijan Leb rejsing. Kako to doživljavaš?
– To su za mene dve različite stvari. Pre nekoliko godina osnovao sam sopstveni tim da bih se trkao u kategorijama kao što su Porše kup, GT i Le Man. Ove godine predložen nam je ovaj novi izazov i prihvatili smo ga sa zadovoljstvom, jer mislimo da možemo da prođemo dobro. O svemu se stara moj tim menadžer, ja neću moći stalno da budem s njim, iako ću doprinositi u razvoju projekta. Na pisti smo protivnici.

A ako vidiš Benanija u retrovizoru?
– Nadam se da će tamo i ostati!

Trkaćete se samo s Benanijem, ili ćete uzeti i drugog vozača?
– Imaćemo samo Benanija.