BMW rezimira Nirburgring: Trka je bila teška, ponekad i preteška

Vodeći ljudi BMW DTM operacije saglasni su u stavu da su očekivali više od takmičarskog vikenda na Nirburgringu i da, što zbog malera, što zbog postupaka koji su bili daleko od savršenstva, nisu iskoristili tempo svojih automobila.

U subotu BMW nije imao mnogo sreće sa strategijom i čitanjem vremenskih prilika i završio je sa samo dva pilota u bodovima: osmoplasirani Augusto Farfus bio najbolje rangirani vozač kuće, ispred Marka Vitmana.

U nedelju je bilans bio bolji: Marko Vitman je osvojio pol-poziciju, ali je nije pretvorio u pobedu. Uteha: pet “BMW-a M4″ završilo je u prvih 10.

BMW je posle Nirburgringa pao na treće mesto u poretku konstruktora, a njegov najbolje rangirani pilot Vitman sada je četvrti u šampionatu vozača sa četiri trke do kraja sezone.

Direktor BMW Motorsporta, Jens Markvardt nije bio najzadovoljniji rezultatima sa Nirburgringa i ocenio je da su njegovi vozači izgubili previše poena.

„Gledaoci na Nirburgringu videli su dve neverovatno uzbudljive trke”, ocenio je Markvart. “Naša strategija u subotu nije bila idealna, što je značilo da nismo u borbi za pobedu. U nedelju Marko Vitman verovatno nije mogao bolje od trećeg mesta u datim uslovima. Oštetio je prednji kraj automobila kada je pokušao da pretekne Roberta Vikensa i potom se mučio sa podupravljanjem. Na kraju smo uspeli da imamo pet BMW-a u top 10, što nam je donelo mnogo poena. Ukupno gledano, trka je bila teška, ponekad i preteška. Sada treba da se koncentrišemo na Špilberg. Nastavljamo da forsiramo.”

Marko Vitman nije bio presrećan pošto nedeljnu pol-poziciju nije pretvorio u pobedu, ali je objasnio razlog lošeg tempa: „Baš pred pit-stop uspeo sam da preteknem Roberta Vikensa, da se vratim na prvo mesto i odvojim se. Osećao sam se prilično dobro u automobilu. Posle boksa, ponovo sam bio iza njega. Pokušao sam da ga preteknem u prvoj krvini, ali je došlo do kontakta. Auto je bio oštećen, gume nisu funkcionisale najbolje. Nisam uspeo da održim tempo. Razočaranje je kad startujete prvi, a završite treći, ali smo ipak upisali važne bodove.“

Augusto Farfus je morao da se zadovolji sa dva nešto slabija rezultata, osmim mestom u subotu i devetim u nedelju: “Trka je bila čudna. Uradili smo naš posao, ali nismo mogli da pariramo tempu “mercedesa”. Završili smo vikend sa samo nekoliko poena. Žao mi je što ih nije bilo više.“

Timo Glok deli mišljenje svojih BMW kolega. Bivši F1 trkač kazao je da je u drugoj trci imao problem sa kvačilom i da ga je loš prolaz kroz drugu krivinu koštao nekoliko pozicija. Tempom je, međutim bio zadovoljan: „Brzina je bila dobra i uspeo sam da se probijem. Onda mi se učinilo da je Niko Miler jako rano kočio pre šikane. Nisam uspeo da odreagujem na vreme i udario sam ga. To mi je oštetilo prednji kraj automobila i imao sam sreće da završim trku i osvojim koji poen.”

Bruno Spengler je nedeljnu trku završio na četvrtom mestu, nakon starta sa devetog. Kanađanin je imao samo reči hvale za strategiju svog tima: „Taktički smo svi uradili odličan posao. Automobil se fantastično ponašao u drugoj trci. Uspeo sam da se sa devetog mesta probijem do četvrtog. Prezadovoljan sam zbog celog tima, momci su to zaslužili.”

Tom Blomkvist je tokom druge trke pao sa petog na deseto mesto i uzeo je poslednji raspoloživi bod: “Bila je to velika borba od samog početka. Start je bio okej i rano sam otišao u boks. Automobil je bio okej i bilo je mnogo akcije na stazi. Događalo se samo jedno: borba, borba, borba. Bar sam uspeo da dođem do poena. Makar sam siguran da su navijači uživali.“

Maksim Martan je zbog preranog starta u nedelju kažnjen prolaskom kroz boks, zbog čega je pao nisko u plasmanu. Na cilj je stigao jedanaesti, što pokazuje da je nastup ipak bio dobar. „Nakon kazne, vozio sam svoju trku. Na kraju sam se odjednom opet našao u borbi za poene. Dao sam sve od sebe, ali nije bilo dovoljno”, kazao je Belgijanac.