BMW tvrdi: Mercedesu je lakše da dominira jer na kraju godine napušta DTM

U BMW motorsportu veruju da je dominacija Mercedesa u DTM sezoni 2018. olakšana činjenicom da se proizvođač iz Štutgarta na kraju godine povlači iz takmičenja, dok Bavarci, kao i Audi, moraju i da stvaraju automobile za 2019, da se staraju o budućnosti serije i da sprovode redovne takmičarske zadatke.

Mercedes vodi u sve tri kategorije šampionata, osvojio je devet od 16 dosadašnjih trka, njegovi piloti Gari Pafet i Pol di Resta zauzimaju prvo i drugo mesto u generalnom. Deluje skoro sigurno da će njih dvojica odlučivati o vozačkom naslovu, jer su u sa ubedljivoj prednosti u odnosu na trećeplasiranog pilota Audija, Renea Rasta.

Audi se početkom godine silno namučio sa automobilom skrojenim po izmenjenim tehničkim pravilima, koja su nalagala redukciju aerodinamičkog potiska za približno 30%. Međutim, kako je sezona odmicala, Rast je ozbiljno unapredio formu i uspeo je da osvoji tri trke za brend iz Ingolštata. S druge strane, u proizvođačkom poretku, BMW i dalje ostaje najbliži suparnik Mercedesa, mada zaostaje gigantskih 270 poena.

Tezu da odlazak iz serije pomaže Mercedesu da dominira izneo je direktor BMW motorsporta Jens Markvart, uporedivši obaveze svog i tima iz Štutgarta: “Preko zime, u centru naše pažnje bio je razvoj četvorocilindarskog turbo motora, radili smo sa svima ostalima na pravilima Klase 1 i zajedno sa organizatorima na DTM budućnosti. Ako posmatrate te tri komponente, nijedna od njih se ne odnosi na Mercedes. Dabome, jasno je da su mogli u potpunosti da se koncentrišu na sezonu 2018.

“I, evo u kakvoj smo situaciji: vozači Mercedesa su na čelu vozačke tabele, Mercedes ima veliko vođstvo u poretku proizvođača, i njegova tri tima vode u ekipnoj konkurenciji. To svakako nije idealan scenario za Audi i za nas, a mi ulažemo mnogo napora da povedemo DTM u budućnost.”

“Ali, ovo je sport, a mi smo sportisti. Primamo udarac u bradu, borimo se i činimo najbolje što možemo da bi nam 2018. bila uspešna, ali moramo da radimo i na DTM-u za 2019, 2020. i nadalje. S druge strane, Dajmler se oprostio i ide negde drugde.”

Ipak, u DTM padoku ne dele svi Markvartovo mišljenje. Prvi među njima šef Audi motorsporta Diter Gas, koji ne veruje da je Mercedesova sezona dominantna baš zato što je poslednja i zato što su mu tekuće obaveze jedina preokupacija.

“To je lep izgovor, ali ne mislim da to stoji,” kazao je Gas. “Mislim da bi iz automobila ovakvih kakvi su sada trebalo da možete da izvučete maksimum, čak i kada paralelno razvijate automobil za iduću godinu.”

Naravno, i rukovodilac Mercedes-AMG tima Ulrih Fric takođe odbacuje teze iz Minhena: “I kada bismo radili na novom automobilu za 2019, imali bismo zasebne timove. Jedan bi se starao o razvoju, a drugi bi upravljao aktuelnim automobilima. To ne pogađa našu organizaciju- glavni program je dosad bio DTM, odsad će biti Formua E. Nema tu razlike, momci su izveli sjajan posao tokom zime, i sa automobilom, i sa filozofijom podešavanja.”