Borković: Ako igde možemo da se poboljšamo, to ćemo i učiniti

Posle prvog polučasovnog treninga na Buriramu, na vrhu poretka našao se lokalni vozač Kantadi Kusiri, koji prvi put vozi Vestkoustov “folksvagen golf”.

Taj rezultat tajlandski trkač je delimično objasnio i lokalnim poznavanjem autodroma Čang i tehnike koju ovog vikenda ima na raspolaganju.

“Ovu stazu veoma dobro poznajem, a poznajem i “folksvagen”, iako prvi put vozim ovaj konkretan auto. Mislim da možemo da poboljšamo još ponešto, pa bi drugi trening i kvalifikacije trebalo da prođu dobro. Koliko prošle nedelje vozio sam svoj “golf” u TCR Azija, tako da znam šta treba da se promeni. Međutim, ovde sam okružen mnogim vrlo iskusnim vozačima i neće mi biti lako da ostanem na ovom rezultatskom nivou”, rekao je Kusiri, koji u kontinentalnoj seriji vozi Engstlerov “folksvagen”

Pepe Oriola je prvu sesiju završio kao drugi, a u njoj je neko vreme proveo na čelu plasmana. To nije ni najmanje čudno, jer je u Buriramu dva puta pobeđivao u protekle dve sezone.

“Drago mi je što sam drugi, ali sam malo zabrinut zbog visoke temperature motora”, izjavio je Španac. “Vozio sam iza Kominija, auspuh “audija” je centralno postavljen i vreli izduvni gasovi ulazili su pravo u moj hladnjak i interkuler. Kad sam mu se približio, popalili su se svi alarmi na mom automobilu. Možda to treba razmotriti za iduću godinu, jer nema samo “audi” centralno postavljen auspuh. Inače, balans je bio dobar, ja sam bio na starim gumama, a Kusiri na starim. Razlike su zaista mimimalne, ali zasad stvari deluju dobro.”

Dušan Borković je malo sporije započeo prvi trening, ali se do kraja dovezao do četvrtog mesta, na stazi za koju je prognozirao da će odgovarati njegovoj “đulijeti”.

“Lepo je što sam ponovo u automobilu posle ovako dugačke pauze. Osećaj je dobar, i mislili smo da ovde možemo da se dobro pokažemo posle vijugavih i sporih staza kakve su Hungaroring i Ošersleben. Ipak, to je bio samo trening, nikad ne znate ko je vozio na kakvim gumama i koliko su kome istrošene. Sešću sa svojim inženjerom i pogledaću vremena po sektorima i ako igde možemo da se poboljšamo, definitivno ćemo to i pokušati da učinimo”,  glasio je komentar srpskog vozača.