Borković i Kadžaja doneli “alfi” 1-2 na drugom treningu

Drugi i poslednji pretkvalifikacioni trening tajlandske runde TCR Internacionalne serije završen je dvostrukim vođstvom vozača “alfa romea”, Dušana Borkovića i Davita Kadžaje.

Kadžaja je u završnici sesije izvezao krug od 1:43.472, da bi Borković letvicu podigao na 1:43.444, što je ostalo i najbrže vreme treninga.

S obzirom na prednost u odnosu na većinu konkurenata, sasvim je moguće da su obe GE fors “đulijete” nastupile na novim gumama, što važi i za nekolicinu najbližih pratilaca.

Treća pozicija pripala je Žan-Karlu Verneu i Leopardovom “golfu” (+0.420), a četvrta Đakomu Altoeu u  M1RA “hondi” (+0.587).

Do petog mesta dospeo je Rob Haf (+0.624), koga je sledio stari WTCC rival Norbert Mihelis (+0.669). Drugi Mađar i Norbijev štićenik Atila Taši završio je kao sedmi (+0.677). Stefano Komini se dosta namučio dok svoj “audi” nije dovezao do prvih deset, a konačni domet bila mu je osma pozicija (+0.963).

Gornji dom poretka popunili su Mato Homola u “opelu” (+1.018) i Džejms Neš u “seatu” Kraft-Bambua (+1.040). Njegove timske kolege, Danijel Lojd i Pepe Oriola stigle su do mesta 11 i 12.

Na trinaestom mestu našao se Orelijen Panis. Bez obzira na vreme koje bude ostvario u kvalifikacijama, doskorašnji WTCC vozač startovaće sa začelja kolone u trci 1, jer je na njegovoj “hondi” zamenjen motor.

Đani Morbideli rangiran je kao četrnaesti, dok su tajlandski vozači, Satijentirakul u DG sport “opelu” i Kusiri u drugom Vestkoust “golfu” zauzeli mesta 15 i 20.

Kvalifikacije za osmu rundu TCR Internacionalne serije počinju u 10:30 po centralnoevropskom vremenu.