Kadžaja: Auto je u sjajnoj formi jer se tim mnogo trudio

U dvostrukom vođstvu “alfi” na drugom tajlandskom treningu, Davit Kadžaja zabeležio je drugo vreme, 28 hiljaditih sporije od Borkovićevog.

“Veoma sam srećan, prva dva mesta za “alfu” – to je sjajno”, kazao je Gruzin i ponovio uverenje koje je izneo i njegov timski kolega Borković: “Ova staza mnogo više odgovara našem automobilu nego Ošersleben ili Mađarska. Auto je u sjajnoj formi jer se tim mnogo trudio. Držim palčeve za kvalifikacije, jer je zaista teško reći šta će se dogoditi. Svi timovi imaju običaj da sakrivaju svoje mogućnosti na treninzima i znamo da će napadati jače, ali mislimo da možemo još malo da poboljšamo auto za kvalifikacije. Nadam se da mogu da budem u najbržih 12 u Q1 rundi, a onda – držim palčeve…”

I kod Žan-Karla Vernea, trećeplasiranog na drugoj sesiji na Buriramu, preostala su sitna podešavanja i poboljšanja.

“Dobra vožnja. Izveli smo neke kasne promene na automobilu i upalile su. Zadovoljan sam automobilom, sada radimo na tome da ga poboljšamo još malo. Vozlili smo na starim gumama, a prilično sam siguran da su momci ispred nas koristili nove. Međutim, niko stvarno ne mari za trening, igra tek sada počinje. Moram da dam sve od sebe i trebalo bi d abudemo OK. Ponekad “alfa” i “opel” umeju da prirede iznenađenja u kvalifikacijama, ali moj cilj je svakako da budem na vrhu. Glavni suparnik je “honda”; oni imaju tri automobila, ali mi smo se dosad pokazali dobro i tako moramo da nastavimo”, poručio je lider šampionata, pilot Leopardovog “folksvagena”.

A jedan od trojice vozača M1RA “sivika” bio je Đakomo Altoe, vlasnik četvrtog vremena u drugom izlasku na stazu s japankskom tehnikom.

“Dobro mi je u automobilu i u ekipi. Sve vreme se poboljšavam, upoznajem i auto i stazu. Stičem samopouzdanje i nadam se da ću izvesti dobre kvalifikacije. Osećaj je sada dobar i znamo da još malo možemo da poboljšamo auto. “Sivik” se u poređenju s “golfom” mnogo razlikuje i morao sam da promenim svoj stil vožnje kako bih iz njega izvukao maksimum, ali sada sve ide dobro i zato sam samouveren uoči kvalifikacija”, zaključio je italijanski tinejdžer.