Homoli pol-pozicija, Panis kreće prvi u u trci 2

Mato Homola u “opel astri” osvojio je pol-poziciju na početki azijske turneje TCR internacionalne serij.

Najbolje startno mesto na Buriramu za drugu trku imaće Orelijen Panis, koji je kvalifikacije završio deseti.

U prvom delu kvalifikacija na pistu su prvi izašli vozači mađarske ekipe M1RA, koji su vozili formacijski i brzo postavili tri najbolja vremena u poretku Mihelis, Taši, Altoa.

Sledeće najbolje vreme napravio je Dušan Borković (1,43:631) ispred Davita Kadžaje (1,43:820).

Međutim, srpski automobilista je ubrzo po postavljanju najboljeg kruga usporio i stao, jer je, prema sopstvenom priznanju, napravio grešku i oštetio “alfu”.

Usledio je prekid sesije, a u tim trenucima ni jedan od pilota “audija” Komtuju rejsinga nije izvezao brzi krug.

U nastavku je ekipa Kraft-Bambu izvela formacijsku vožnju, a Oriola je postavio najbrži krug (1,43:478). Čelnu poziciju ubrzo preuzima Verne (1,43:456).

U samom finišu prvog dela kvalifikacija među 12 se probio Komini, a za njim i Homola, koji su veći deo sesije proveli u boksu.

Haf je u poslednja dva pokušaja izleteo sa staze, pa su mu brisana vremena, što ga je ostavilo na 16. mestu za obe sutrašnje trke. Slična stvar se dogodila i Fervišu, čije će startno mesto biti 15.

U daljoj borbi za najviše pozicije ostali su Mihelis, Homola, Taši, Verne, Oriola, Altoa, Borković, Neš, Kadžaja, Panis, Komini i Kasiri, jedini od sedam tajlandskih vozača koji gostuju u TCR internacionalnoj seriji.

Prvi ispod crte je ostao Morbideli, ali je posle odluke sudija da Borković ne može da nastavi kvlifikacije Italijan ipak nastupio u Q2. Razlozi ove odluke nisu objašnjeni.

U drugi deo kvalifikacija ponovo su formacijski ušli vozači M1RA, a najbrži je bio Taši. Međutim, njemu i Mihelisu su brisana vremena zbog nepoštovanja granica staze, pa je Altoa bio najbolje plasirani vozač mađarske “honde”.

Kadžajina “alfa” kapitulirala je na pet minuta pre kraja sesije, zaustagvivši se na istom mestu gde je stala i Borkovičeva u Q1. Usledio je novi prekid, a u tom trenutku je nabolje plasirani vozač bio je Homola (1,43:093) ispred Neša i Altoe.

U nastavku je Mihelis ponovo poveo kolonu svoje ekipe, ali ovog puta im nije uspelo da se probiju na vrh. U drugom pokušaju Mihelis je propustio Tašija, ali ni to nije urodilo plodom.

Pol-pozicija je ostala Homoli, iza koga su se plasirali Neš, dok će Mihelis startovati treći ispred Vernea, Tašija, Oriole, Altoe, Kusirija, Kominija i Panisa (koji će u prvoj trci startovati sa začelja zbog pormene motora).

Jedanaesto vreme postavio je Morbideli, a Kadžaja je rangiran kao 12, ali će zbog zamene motora startovati sa začelja. iza Panisa.

Prva trka tajlandske runde je sutra od 9.30.

1 Comment

  1. Panis startuje sa zacelja u Trci 1 zbog zamene motora…bar tako stoji u sudijskim odlukama

Comments are closed.