Borković: Bodovi kao kuća!

Srpski automobilista Dušan Borković uvećao je svoj bodovni saldo na tabeli Svetskog šampionata turing automobila, pošto je današnju trku 2 u Šangaju završio na devetom mestu, što mu je donelo dva poena.

Dušan je kroz cilj prošao kao deseti, ali ga je vremenska kazna izrečena Lebu popela za jednu poziciju u plasmanu.

trka 1Borković je na obe trke startovao iz šestog reda, sa pozicije 12. Kada se u trci 1 našao u zoni bodova, na njegovom „kruzu“ otkačio se spliter i automobil je jako podupravljao. Uzrok oštećenja prilično je bizaran: Holanđaninu Tomu Koronelu, koji je vozio ispred Borkovića, otpala je kamera i udarila u prednji kraj Dušanovog automobila.

Pored toga, srpskom trkaču su gume bile potrošene već posle četiri kruga. Iako mu je iz boksa savetovano da odustane, on je izvezao trku 1 do kraja, završivši na dvanaestom mestu.

Auto je u predviđenih 15 minuta osposobljen za nastavak takmičenja, pa je Dušan mogao da startuje i u trci 2.

Borković je u drugom krugu stigao do pozicije koja donosi bodove i u zoni poena održao se do karirane zastave. U sendviču između timskog kolege Iga Valentea i Ladinog Džejmsa Tompsona, Pančevac je prošao kroz cilj kao desetoplasirani, a već pomenuto kažnjavanje Leba donelo mu je poziciju više.

250_BORKOVIC„Posle niza neverovatnih okolnosti na stazi, koje ne znam više ni kako da nazovem, i moje ogromne želje da ipak izvezem obe trke, ovi osvojeni bodovi veliki su mi kao kuća. Mogu da obećam da ću se do kraja šampionata lavovski boriti, kao i uvek. To sam i danas učinio, nisam želeo da odustanem, iako je auto bio neispravan. Sve je ovo jedno ogromno iskustvo za mene i jedva čekam trku u Japanu,“ rekao je brzi Srbin.

U Borkovićevoj ekipi smatraju da je osvajanje novih poena u šampionatu fantastičan uspeh, s obzirom na malerozan prethodni vikend u Pekingu i nedostatak vremena za testiranje automobila.

Dušan posle deset takmičarskih WTCC vikenda ima 18 bodova i nalazi se na 15. mestu u poretku vozača. Sledeća runda Svetskog prvenstva biće vožena na legendarnoj Suzuki, u Japanu, 25. i 26. otkobra.