Tompson: Falio mi je još jedan krug da preteknem dvojicu

U auto-sportu je nedelja dana dug period. Pošto je prvi put okusio slast WTCC pobede u Pekingu, Lada sport tim preživeo je incidenata pun trkački dan na autodromu u Šangaju.

Džejms Tompson zabeležio je deseto mesto u trci 2 i doneo jedan poen ruskoj trupi, dok je Kozlovski ostao praznih ruku na poziciji 11. Prošlonedeljni pobednik Rob Haf imao je manje sreće. Njega je u 5. krugu udario Đani Morbideli, i to u času kada je Britanac došao nadomak bodova i stremio daljem proboju. Italijan je Hafa otpozadi gurnuo pravo u ogradu od guma u krivini 1, zbog čega je nedugo zatim i kažnjen prolaskom kroz boks.

U ranoj fazi prve trke takmičarskog dana, Tompson i Kozlovski imali su mehaničke probleme i brzo su odustali. Haf je ušao u bitku sa 15. pozicije i postepeno se približio mestima koja donose bodove. U krivini 1 primorao je Borkovića na grešku, ali je između njih dvojice došlo do kontakta. Rezultat je bilo pucanje gume na “granti” bivšeg svetskog prvaka, koji je morao da ode u boks, gde je i ostao.

bigm_703_HUFF

Posle dve nedelje provedene u Kini, Lada sport sa sobom nosi trofej i bodove i iskušenja doživljena tokom vikenda u Šangaju neće oboriti raspoloženje i duh ruskog tima.

“Moramo da prihvatimo i ove malere posle Pekinga. Džejms je vozio zaista dobro i ekipa je uradila dosta dobrih stvari, time sam zadovoljan”, rekao je direktor Lada sporta Viktor Šapalov.

bigm_350_THOMPSON bigm_093_KOZLOVSKIY

“Bio mi je potreban samo još jedan krug i siguran sam da bih pretekao i Valentea i Borkovića,” komentarisao je Tompson. “Ali, kako sam krenuo sa začelja kolone, zadovoljan sam pozicijom na kojoj sam završio trku 2.”

Tim se posle Šangaja vraća u Rusiju, gde će se pregrupisati za pretposlednju ovogodišnju WTCC rundu, koja se vozi krajem oktobra na stazi Suzuka u Japanu.