Borković: Nadam se da ću se na Zandvortu boriti za ulazak u prvih pet kad mi skinu balast na “audiju”

Drugi trkački vikend Dušana Borkovića u TCR Evropa 2021. obeležili su osvojenih novih 12 bodova i veliki problemi sa menjačem na “audiju RS3 LMS”.

Nakon dve runde takmičenja na stazi Pol Rikar u Francuskoj srpski as ima ukupno 48 bodova.

Borkoviću je tokom kvalifikacijama pukao menjač, što ga je koštalo boljeg plasmana, pa je u obe trke krenuo sa začelja.

Iako je Komtuju rejsing zamenio menjač pred prvu trku, problemi su se nastavili. Posle kontakta sa nekoliko automobila u prvom krugu, Borković je na cilj stigao kao petnaesti, ali je posle kazni rangiran kao četrnaesti, što mu je donelo tri boda.

U drugoj trci srpski vozač je startovao sa 19. pozicije. U prvom krugu napredovao je za tri mesta, da bi vožnju priveo kraju na 12. mestu. Borkovića je u samom finišu prilikom obilaska Jevgenija Leonova, udario Klim Gavrilov, koji je zbog tog incidenta bio pod istragom, pa je našem asu pripalo 11. mesto i novih devet poena.

„Čim su krenuli problemi sa automobilom još tokom prvog treninga, naslutio sam da će ovo biti vikend bez rezultata koji se očekuju od mene. Ja sam se već okrenuo ka sledećoj trci kada ću biti oslobođen ovog balasta od 50 kg, koji sada imam zbog uspeha na kvalifikacijama u Slovačkoj prethodnog trkačkog vikenda. Nadam se da ću se na Zandvortu boriti za ulazak u prvih pet. Ali, svakako mi i osvojenih 12 bodova nešto znače“, rekao je Borković.

Treći trkački vikend TCR Evropa biće održan u Holandiji, 19. i 20. juna.