Borković: Nisam zaboravio da vozim!

“Osećaj je dobar, a ja očigledno nisam zaboravio da vozim”, kazao nam je Borković po okončanom ETCC testu u “seat leon kup rejseru” mađarskog B3 rejsinga. As iz Pančeva sesiju je završio na drugom mestu u klasi i u apsolutnom poretku, i to u prvom ozbiljnom nastupu za volanom nove takmičarske sprave. Za Fulinom je zaostajao 15 stotinki, dok je od Pfistera bio pola sekunde brži.

Izgleda još opterećen svime što mu se dogodilo od početka sezone, srpski trkač nije se upuštao u optimistične najave, već je radije govorio o tome koliki mu posao još predstoji na upoznavanju automobila i definisanju trkačkog set-apa.

10402941_956993974332425_2125774518107684685_n

“Na nekoliko mesta, u šikani, u S krivinama i u poslednjem zavoju, auto je jako preupravljao, i to pri kraju testa, kada sam prešao već petnaestak krugova i kada su se gume istrošile. Opet, u toj fazi sam postigao i svoje najbolje vreme, tako da sada inženjer i ja to analiziramo.”

“Ako gledamo šta se u kojoj krivini dešavalo i šta gde može da se popravi, vreme kruga može da bude i bolje. I – ponavlja se situacija iz 2013, “fijeste” su me na stazi nekoliko puta usporile”, ispričao nam je Dušan i dodao: “I moj tim neke stvari susreće prvi put. Oni su s ovim “leonom” nastupali u Evrokupu, tamo su prošle godine voženi pneumatici drugog brenda.”

Borkovićeva bivša ekipa, italijanski Protim rejsing, nije se ni pojavila na Hugaroringu. U padoku se priča da je trupa Valmira Prezencinija ostavši bez vozača istovremeno ostala i bez budžeta za tekuću sezonu, pa je ubeležila prvi WTCC izostanak od 2005. godine.