Borković počeo azijsku turneju

Neformalni deo azijske WTCC turneje vozači su počeli obilaskom Kineskog zida i veoma posećenom konferencijom za medije na kojoj su najavljene trke u Pekingu i Šangaju. Dušan Borković izazvao je veliku pažnju medija, izmedju ostalog i zbog svoje visine.

Trkački vikend u Pekingu ima drugačiji raspored od uobičajenog, pa su u subotu vožena tri treninga, a u nedelju su na programu kvalifikacije i trke.

kina 5 048_BORKOVICBorković je ocenio prvi dan na Goldenport parku: „Zadovoljan sam kako su prošli treninzi. Sva tri su bila veoma produktivna. Bilo je dosta izletanja mojih kolega, a time i prekida u treningu. Staza u Pekingu veliki je izazov za mene, ali i za ostale „ševije“, pošto „lade“ i „honde“ imaju mnogo bolju trakciju za nju, kako se i pokazalo. O „sitroenima“ da i ne govorim.“

„Staza je inače izuzetno kratka i veoma teška. Traženje dobrog setapa sutra neće biti lak posao, jer je danas padala kiša i veoma je hladno, a za nedelju je najavljeno lepo i suvo vreme. Moj „ševi“ je dobio i nove homologirane delove i nadam se da će se dobro pokazati. Za sada sam zadovoljan napretkom“, izjavio je srpski automobilista po završetku subotnjeg programa.