Borković: Pokazalo se da je TCR Istočna Evropa bio pravi izbor

Srpski automobilista Dušan Borković završio je šestu trku zaredom pobedom i maksimalnim brojem bodova i tako jedan vikend pre kraja takmičenja obezbedio titulu šampiona TCR Istočna Evropa.

Srpski as u generalnom poretku sada ima 150 bodova, 84 više od drugoplasiranog, što mu je omogućilo čvrstu poziciju na čelu tabele pre poslednjeg vikenda serije.
 
Borković je, nakon lošeg starta, već u prvom krugu je vratio lidersku poziciju i još jednom besprekornom vožnjom i na drugoj trci u Brnu je konkurente ostavio daleko iza sebe.
 
“Presrećan sam ishodom ovog trkačkog vikenda, ali i celim šampionatom. Ove godine mi je bilo najvažnije da spasim sezonu i da se takmičim. Pokazalo se da je TCR Istočna Evropa bio pravi izbor. Bez obzira što naredni takmičarski vikend za mene praktično nema takmičarski karakter, ja ću preostale dve trke izvesti za svoju dušu i navijače najbolje što znam. Ujedno ću se pripremati za narednu godinu jer je svaka vožnja na stazi dragocena. Svakako obećavam svojim navijačima da će se i na Hungaroringu čuti samo srpska himna“, rekao je Borković nakon druge trke.