Borković predvozač na 47. Srbija reliju

Srpski automobilista Dušan Borković biće promoter 47. Srbija relija i jedan od predvozača na takmičenju.

Reli ima koeficijent 2 i održava se od 19. do 21. septembra na putevima oko Užica. Ceremonijalni start zakazan je za petak, 19. septembar u 20 časova na Trgu partizana, dok su takmičarski dani subota i nedelja. Na Srbija reliju očekuje se učešće 27 posada iz Srbije i okolnih zemalja.

Još nije odlučeno da li će Borković pre takmičara na brzinskim ispitima voziti “nisan GT-R” ili “micubiši lanser”, ali je Pančevac svejedno najavio da će svom poslu pristupiti odgovorno, oprezno i maksimalno profesionalno. Dušan se poslednji put trkao na Srbija reliju 2010. godine i obećao je da će se najkasnije do pedesetog, jubilarnog izdanja ovog nadmetanja bogate tradicije na njemu opet pojaviti kao takmičar.

Članovi Saveta za sport Grada PančevaInače, naš jedini predstavnik u Svetskom šampionatu turing automobila izabran je za člana Saveta za sport u Pančevu zajedno sa istaknutim sportistima i osvajačima brojnih medalja, Predragom Stojadinovim, Nađom Higl-Boharević, Milenkom Topićem i Žikicom Milosavljevićem. Na predlog Aleksandra Farkaša, člana Gradskog veća Pančeva zaduženog za sport, doneta je odluku o formiranju ovog stručnog i savetodavnog tela, u cilju unapređenja sporta u Pančevu.

“Hvala Pančevu na ukazanom poverenju. Nadam se da ću udruženim snagama sa ovim vrhunskim sportistima i sjajnim ljudima doprineti podsticanju i stvaranju boljih uslova za bavljenje sportom, pre svega mladih u mom rodnom gradu. Ovo je najbolji način da iskoristim dugogodišnje iskustvo profesionalnog sportiste koje sam sticao na međunarodnoj sceni,” rekao je Borković.