Borković startuje iz šestog reda

Srpski automobilista Dušan Borković startovaće iz šestog reda, sa pozicije 12, na nedeljnim trkama Svetskog šampionata turing automobila u Šangaju.

Vozač „ševrolet kruza“ #98 u celini proživljava uspešniji trkački vikend od onog u Pekingu, gde je imao udes, a njegov automobil pretrpeo znatna oštećenja. Kampos rejsing utrošio je dosta vremena na opravku „ševija“, a ekipu i vozača dodatno je sapleo kvar zbog kojeg je u Šangaju morao da bude propušten test u petak.

Šangaj 1Trkač NIS Petrol/Kampos rejsinga i njegova ekipa nisu želeli da eksperimentišu sa podešavanjima, u kvalifikacije su ušli sa set-apom koji su pronašli tokom kratkog vremena koje im je prostalo posle osposobljavanja „kruza“ za akciju. Novih kvarova nije bilo, ali rezultat je morao da trpi zbog manjka vremena za isprobavanje razlicitih varijanti podešavanja.

Borković je bez problema izborio prolaz u Q2 segment kvalifikacija, i to vozeći bez zavetrine nekog automobila ispred sebe, a to na ovoj stazi može da donese i 0,6 sekundi bolje vreme kruga.

Pančevac je svoj najbrži krug izvezao u Q1 rundi u vremenu 1:50.867, a u drugom ciklusu kvalifikacija bio je sporiji i štoperica se zaustavila na 1:51,665. Dušan se najviše namučio u prvom sektoru, gde je bio komparativno najsporiji u odnosu na ostale dve sekcije staze.

šangaj 2„Ni tim ni ja nismo hteli previše da rizikujemo jer nije bilo vremena da se auto na ovoj stazi istestira u pravoj meri. Start iz šestog reda me ohrabruje, iako žalim što se nisam domogao 10. pozicije, koja bi mi na drugoj trci donela start sa čela. Znam da mogu još brže, ali sam svestan da drugi faktori preovlađuju, a da su drugi timovi veoma iskusni, bogatiji i bolje pripremljeni,“ izjavio je Borković posle kvalifikacija.