Borković: WTCR će okupiti najbolje svetske turing vozače, tamo želim da budem i ja!

Srpski automobilista Dušan Borković nije zatečen vešću o nastanku WTCR – Svetskog kupa turing automobila – jer se o tome već dugo spekulisalo.

Pančevac je 2014. i početkom 2015. vozio WTCC u TC1 epohi, dok je 2016. i 2017. proveo u TCR Internacionalnoj seriji, pa iz prve ruke poznaje oba šampionata koje će WTCR naslediti.

Borković je prokomentarisao ujedinjenje serija i to je učinio s pomešanim osećanjima, jer u novom ambijentu treba da pronađe svoje mesto. Želja postoji, ali i određene prepreke, prvenstveno finansijske prirode.

“Ovo takmičenje biće izazov za sve vozače. Velika je promena i sigurno je da želim da budem deo ovog takmičenja. Ono će okupiti najbolje vozače turing trka, to je sigurno”, kazao je osvajač trka u Bahreinu i Salcburgu, osmi u generalnom poretku TCR Internacionalne serije 2017.

“Pred mojim timom je sada težak zadatak da pokušamo da obezbedimo sredstva za sledeću godinu. Pravo učešća na svim trkama imaće 26 takmičara, a prednost prilikom prijavljivanja imaće aktuelni takmičari obe serije. Međutim, ništa to ne znači ukoliko ne obezbedimo dovoljno sredstava na vreme.”

“Siguran sam u svoj tim, a na meni je da se što bolje pripremim fizički i psihički za novu sezonu”, rekao je Borković.