Rast brani DTM titulu sa Audijem, vozi i Mazdin prototip u IMSA šampionatu

Novi DTM šampion Rene Rast potvrdio je da ostaje u nemačkoj premijum turing seriji kako bi, ponovo kao pulen Audi sporta, branio ove godine osvojenu titulu.

On će taj program kombinovati sa nastupima u IMSA šampionatu sportskih automobila u Sjedinjenim Državama.

“Drago mi je što mogu da objavim da ću se i 2018. trkati za Audi sport”, kazao je Rast, koji je do DTM naslova došao u svojoj prvoj punoj sezoni u seriji.

“Definitivno se isplati kada se borite dalje i nastavljate za svojim ciljem. Još 2003. godine takmičio sam se u Formuli BMW i prvi put sam nastupao u pratećem programu DTM vikenda.”

“Otad sam neprekidno sanjao da se i sam trkam u DTM-u. Iz godine u godinu pokušavao sam da nekako dospem do DTM startne rešetke i svake godine sam morao da se nosim s nečim što bi me u tome sprečilo.”

DTM Finale Hockenheim 2017

“Ove godine Audi sport mi je konačno pružio priliku da cele godine vozim DTM. Ne treba ni reći da sam sam sebe izložio velikoj presiji, ali sada sam zbog toga srećan.”

Rast je pohvalio i ekipu čije je boje branio u šampionskoj kampanji.

“Tim Rozberg je jednostavno bio savršen, to se drugačije ne može opisati jer smo osvojili titulu. Kod njih sam se od početka osećao kao kod kuće, timski duh je neverovatan. Zato svoju titulu dugujem i tim momcima.”

U Sjedinjenim Državama Rast će braniti boje Mazda tima Jest, zvanične postave japanskog proizvođača, koji se takmiči u IMSA seriji u kategoriji Dejtona prototipova.

Njegov prekookeanski angažman zavisiće od obaveza koje bude imao sa Audijem u DTM prvenstvu, ali se veruje da bi Rast mogao da vozi odabrani program sastavljen od 24 časa Dejtone, 12 sati Sebringa, 6 sati Votkins Glena i Malog Le Mana (Roud Atlanta).

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*