Borković za Serbiaring: Da li ću voziti WTCR ili TCR Evropa? Odlučiću srcem!

Srpski automobilista Dušan Borković još nema jasnu sliku u kom šampionatu će voziti u 2018.

Opcija da ne vozi nigde ne postoji, pa smo pitali Dušana dokle se stiglo sa pregovorima i u kom pravcu oni idu.

“Pregovaramo na više frontova. Prvi pozivi za WTCR stigli su još u novembru, ali sam ovog puta odlučio da budem mudriji i da sačekam. Važno mi je da sagledam sve aspekte i da sebe dovedem u poziciju da mogu da se borim za visok plasman. Ja nisam više klinac koji mora da se dokazuje”, objašnjava brzi Pančevac.

“Meni je Lotijev koncept veoma drag. Mislim da će TCR Evropa biti dostojan naslednik ETC kupa i da će tamo biti mnogo kvalitetnih vozača. Takođe, prema svemu što sam čuo, biće više startera nego u Svetskom kupu. S druge strane, svetski kup je svetski i svima primamljiv kao takav”.

Na pitanje da li je isključeno da će se ponovo naći za volanom “alfe”, Borković kaže da ništa nije isključeno.

“Da me sad pitate šta bi najradije vozio, rekao bih vam da mi je skoro svejedno. Volim sve TCR automobile VW grupe, mislim da se sa njima lakše upravlja i da su pouzdaniji od drugih. Bilo je kontakata sa Kampos rejsingom, ja “seat” poznajem možda i najbolje, a oni i dalje imaju otvoreno jedno mesto. Ne znam da li su ugovori već potpisani, ali kod njih dolaze Pepe Oriola i Džon Filipi i znam da se pregovaralo sa Pastorom Maldonadom. Sa Kamposom sam imao odličnu saradnju kad sam vozio za njih, ali imam još jednu ponudu o kojoj ne bih smeo da govorim”.

Duca se osvrnuo i na dosad poznatu listu vozača za WTCR i i dalje smatra da je ona veoma kvalitetna i konkurentna. Slaže se i sa predviđanjima da će “hjundai” sigurno biti u samom vrhu.

“Mislim da će najozbiljni kandidat za titulu biti Norbert Mihelis, jer je on, po meni, najbrži vozač sa tog spiska. Svi “hjundaiji” će biti u prvih deset stalno, ne samo zato što će ga voziti kvalitetni vozači poput Ivana Milera i Teda Bjerka. Nove “honde” će takođe biti u vrhu. Ja samo ne bih voleo da budem broj koji popunjava startnu listu i zato sam odlučio da sačekam sa odlukom”.

Iako smo insistirali da nam da bilo kakav signal u kom pravcu će ići njegova karijera, Borković je odoleo: “Za obe serije imam dosta toga i za i protiv. Na kraju, kad budem morao da prelomim, odlučiću srcem!”

6 Comments

  1. Garantovano je Borkovic u kombinaciji sa M1RA i Hjundai! Sada vagaju sta da rade, TCR EVROPA ili WTCR. Jao, presrecan sam! Nek cr…. dusmani!!!!

  2. Za wtcr je sve otvoreno jos uvek…sad procitah da kadzaja ne vozi wtcr, da zengo pregovara sa vw i seatom ali i ds alfa nije iskljucena a da m1ra radi na tome da se ipak pojavi sa hjundaijem u WTCR…sirotu alfu niko ziv nece sem mozda suntavog kominija koji je i dalje bez angazmana
    Ko zna ce se sve desiti do pocetka sezone

  3. Koga zavarava? Sebe ili publiku? Odlučuje srcem. Koja demagogija. Odlučuju drugi a ne on.

  4. Hjundai ove godine ce biti veoma veoma mocan. Od VW group tu ce se naravno najvise pitati Audi i VW tako da Seat tu nece imati sta da trazi.Honda je dbra ali duca u nju ne moze da stane.Alfa je nejaka i mislim da ako ostane u njoj o nekom boljem plasmanu nema sta da trazi.Tako da po meni treba da ove godine vozi Hjundai koji je pokazao i u zadnje dve trke prosle godine da sa maximalnim balastom je bio opasno brz.TCR evropa to ce biti dosta slabije od WTCR-a.

Comments are closed.