Altoe: Bahrein savršeno odgovara “golfu”, “audiju” je teško

Neuhvatljiv u dosadašnjem toku trkačkog vikenda TCR Bliski Istok u Bahreinu, Luka Engstler je na kvalifikacijama izborio idealno mesto s kog će u prvoj trci poći u napad na regionalnu TCR titulu.

“Vrlo sam srećan zbog ove pol-pozicije, osvojio sam je totalno napadačkom vožnjom. Međutim, kvalifikacije su bile naporne, jer sam se ozbiljno okrenuo u svom drugom brzom krugu!  Na ovoj stazi nije lako pronaći balans, pogotovu kad nosite 30 kilograma balasta uspešnosti, ali je tim obavio odličan posao”, kazao je Luka.

Nemački tinejdžer će na startu trke 1 biti prvi u mini koloni od tri “golfa TCR”, a sva tri priprema Likvi moli tim Engstler.

Takvo polazište samo po sebi nije garancija pobede, ali Engstlera samo može da umiri prizor dva sestrinska automobila u retrovizorima, jer zna da ga oni neće napadati i da u slučaju potrebe čak mogu da ga odbrane.

“Naravno, moje timske kolege su iza mene i to je savršen scenario za sutrašnji dan. Pokušaću da ostanem smiren, usredsređen i da stvarima prilazim postepeno, iz kruga u krug”, najavio je 17-godišnji Bavarac.

Iz prvog startnog reda kreće i Kaj Jordan, koji je za Engstlerom kasnio svega 212 hiljaditih. “Veoma sam zadovoljan tim rezultatom. Stalno smo napredovali sa setapom i izvezao sam skoro savršen krug. Ekipa je odlično radila, a ja sam uspeo da ostvarim svoj cilj – da budem u prva tri. Sutra mi je cilj da završim na podijumu”, najavio je Jordan, koji je, kao i trećeplasirani Florijan Toma, teoretski još u igri za titulu.

Iako je na tabeli najozbiljniji Engstlerov suparnik, a tako je delovao i tokom većeg dela kvalifikacija, Đakomo Altoe morao je da se zadovolji tek četvrtom startnom pozicijom za prvi sprint vikenda.

Vozač “audija” sa Adrije ima i objašnjenje za svoj podbačaj: Ovo je zaista staza na kojoj se vidi razlika između “folksvagena” i “audija”, ona savršeno odgovara “golfu”! Iako smo obavili prilično dobar posao, teško je takmičiti se protiv “golfova”.

Ocenjujući svoje šanse u subotu, Altoe priželjkuje “intervenciju s neba”: “Videćemo šta sutra možemo da uradimo. Mada, sutra priča može da bude i drugačija, jer vremenska prognoza predviđa kišu.”

U Bahreinu se ovog vikenda trkaju samo dva “audija”, oba DSG, naspram sedmočlane armade “golfova”. Osim Altoea, autom sa četiri prstena pilotira i Đordi Oriola, koji je na kvalifikacijama zabeležio šesto vreme.

Mlađi brat Pepea Oriole još detaljnije je opisao razlike između automobila dva brenda Folksvagen grupe, istakavši prednost sekvencijalne nad DSG transmisijom: Naravno, pomalo sam frustriran, a i najbrži krug mi je izbrisan zbog prekoračenja granica staze. “Golf” je ovde na sasvim drugom nivou, to je i zato što im sekvencijalni menjač daje ogromnu prednost. Savršeno koriste prave prenosne odnose i imaju mnogo bolju trakciju.”

Uoči poslednje dve trke bliskoistočnog TCR prvenstva, Engstler ima 94 boda, slede ga Altoe sa 77, Mato Homola sa 64, te Toma i Jordan sa po 52.

Sprintovi u Bahreinu voze se pod svetlostima reflektora, na distancu od po 24 kruga. Prva trka startuje u 17, a druga u 19 sati po srednjoevropskom vremenu.