Borković: Biću sve bolji i bolji

Srpski automobilista Dušan Borković fantastičnom vožnjom započeo je sezonu u Evropskom kupu turing automobila. Vozač NIS petrol rejsing tima je u svom “seat leon rejseru” trijumfovao u trci 2 na Hungaroringu, nakon što je trku 1 završio na petom mestu.

Pančevački as demonstrirao je sjajnu vožnju u Mađarskoj, pošto je u subotu osvojio pol poziciju u kvalifikacijama. Posle prvog vikenda osvojio je ukupno 17 bodova i zauzeo drugo mesto u generalnom plasmanu, sa svega poenom zaostatka za Mađarom Ferencom Ficom.

Borković je pokazao da će biti ozbiljan pretendent za titulu u ETCC pošto je silovito krenuo u prvoj trci, ali mu je pobeda izmakla nakon incidenta. Na Ducu je tokom trke naleteo Fister i bukvalno bacio na Fulinov automobil, zbog čega su sudije kaznile našeg vozača prolaskom kroz boks.

To ga je spustilo na 12. poziciju, međutim, Borković ponovo pokazuje svoj kvalitet i do kraja trke prestiže jednog po jednog rivala, što mu na kraju donosi peto mesto i start s četvrte pozicije u trci 2.

“U trci 1 nije prošlo kako sam planirao, imao sam prvu startnu poziciju, ali je start bio dosta grub, pa sam izgubio dve pozicije. Zbog mog viška kilograma u odnosu na rivale video sam da su brži na pravcu, ali sam onda agresivnije napao i kad sam izbio na prvo mesto, kažnjen sam. Ne znam zbog čega jer nisam kriv ni za jedan incident” rekao je Borković nakon petog mesta u trci 1.

Duca

Očigledno da je ovakav epilog samo još više motivisao raspoloženog Ducu, koji od starta trke 2 pokazuje od čega je napravljen. Prvi krug se nije završio, a Borković je izbio na čelo pretekavši svog najvećeg konkurenta i miljenika domaće publike Ficu.

Od tog momenta postalo je jasno da mu niko ne može ništa na stazi, a Srbin je impresivnom vožnjom potvrdio dominaciju i najavio pohod na najviši plasman u nastavku sezone.

Borković je u Mađarskoj uspeo da se izdigne i pored još jednog hendikepa, budući da je u svom “seatu” teži od konkurenata za 20 kilograma, što uopšte nije zanemarljiva razlika na kružnim stazama.

“U drugoj trci sam brzo izbio na prvo mesto i kontrolisao sam trku. Ne mogu da ne budem srećan jer sam završio na podijumu. Ipak, mogao sam da pobedim na obe trke… Nadao sam se prvom mestu i to me malo muči. Pokazao sam brzinu već u trci 1 u novom automobilu, iako konkurenti voze svoje još od januara. Ne mogu da kažem da sam dominantan, ali gađam prvo mesto u generalnom plasmanu. Kasnim bod posle Mađarske, ali kada znamo šta je bilo u prvoj trci, to je u redu. Biću sve bolji i bolji” obećao je Borković posle trijumfa.

Borkovićev rezultat utoliko je slađi ako se ima u vidu da je uživao veliku podršku na Hungaroringu, kao i da ga je u Mađarskoj pratio veliki broj srpskih novinara, delegacija NIS-a, kao i korisnici Superkartica. Borković duguje veliku zahvalnost i svog generalnom sponzoru, kompaniji NIS, sa kojom petu godinu za redom nastavljajplodnu saradnju u okviru NIS petrol rejsing tima.

Sledeća trka je na programu 20. i 21. juna u Slovačkoj, na stazi Slovakiaring.