Lopesu još jedna pobeda, Valente treći!

Trka 1 trećeg vikenda ovogodišnjeg WTCC-a skraćena je za sa 14 na 13 krugova, pošto je Ivan Miler posle kruga za zagrevanje stao na pogrešnu startnu poziciju, pa je direktor trke odlučio da doda još jedan formacijski krug i za toliko skrati trku.

Četiri Sitroena krenula su munjevito, što nije zbunilo Iga Valentea, te se Francuz hrabro održao na trećem mestu. Ma je na drugoj krivini gurnuo Leba koji je delimično izleteo sa staze, a Lopes je izbio na prvo mesto ispred Milera. Norbert Mihelis je na startu osvojio tri pozicije, a najveći napredak je zabeležio Rob Haf koji se probio na sedmu poziciju.

U drugom krugu Čilton je, baš kao i Valente, pokazao šta može njegov novi, unapređeni, agregat, pa je pretekao Mihelisa, a Haf je pao na deveto mesto, gde je trku i završio.

11202579_636508306449366_5714055012171604899_n

Gabrijele Tarkvini se do trećeg kruga sa začelja kolone probio na poziciju 12, a krug kasnije pretiče i Mehdija Benanija za 11. mesto, ali nije uspeo da sustigne i prestigne Toma Koronela. Holanđanin je osvojio poslednji raspoloživi bod, iako u njegovom “kruzu” nije unapređeni agregat, što mu je i prvi bod u ukupnom poretku ovogodišnjeg Šampionata.

Najzanimljivija bitka vodila se između Ma Ćingua i Tijaga Monteira, čiji “sivik” je pokazao da ima snage da se bori sa “c-elizeom”, ali je dosta podupravljao, pa je Monteiro imao samo jednu priliku za preticanje, u 10. krugu, kad je Ma pogrešio, ali bezuspešno.

Bez bodova su ostali Tarkvini, Benani, Demustije, Filipi i DAste, dok Kozlovski nije završio trku.