Borković ubedljivo prvi u trci 2

U trci s mnogo manje drame, srpski automobilista revanširao se za propušteno u prvoj vožnji dana i rutinski je pobedio ispred Ferenca Fice i Petra Fulina.

Inverzni startni raspored prve osmorice iz ETCC trke 1 doveo je na pol poziciju Mihala Matejovskog, iza koga su se poređali Artemjev, Jost, Borković, Pfister, Fulin, Kadžaja i Fica.

Matejovskog je već na prvoj krivini torpedovao Kazahstanac Artemjev i zahvaljujući tom potezu poveo trku. Inspirisani Fica je na startu preskočio Fulina, dok je Borković krenuo pažljivo i čekao svoj trenutak. Već u 1. krugu srpski trkač je s unutrašnje strane poslednje krivine čisto pretekao Artemjeva, kome je odmah zatim izrečena kazna zbog izazivanja sudara sa Matejovskim na startu.

Našavši se na čelu trke, Borković je brzo otvorio sekund i po prednosti nad Ficom. Fulin se zaglavio iza Artemjeva, a prostor za prolazak otvorio mu se kada je Kazahstanac po kazni skrenuo u boks.

Roni Jost i Mato Homola vodili su zanimljivu borbu za 4. mesto i Slovak je dobio taj duel. Kadžaja je startovao očajno, ali je lako nadmašio Ajtača Bitera, jedinog donekle ozbiljnog suparnika u TC2T klasi i onda krenuo u napad na “leon kup rejsere”, pa je nanišanio i pretekao Homolu.

U završnoj trećini trke poredak u gornjem domu već se učvrstio: Borković, Fica, Fulin, Kadžaja, Homola, Biter, Jost, Rikli, Matejovski. Srpski vozač držao je stvar pod kontrolom, čak i dodatno odmakao pratiocima i zabeležio je svoju prvu ovogodišnju, a ukupno drugu pobedu u nastupima u ETC kupu.

Pančevac je celog vikenda bio brz i to je veliko ohrabrenje za nastavak ETCC sezone, a sa runde u Mađarskoj ostaće žal zbog propuštenog u trci 1. Iza Borkovića su završili direktni konkurenti iz klase, Fica i Fulin, Data Kadžaja je ponovo osvojio trku u TC2T klasi, a Rikli je zabeležio TC2 trijumf, sa samo 0,772 sekunde prednosti nad zlosrećnim Matejovskim. Makšin je ubeležio i drugu pobedu u klasi S1600, ostavivši Ulrike Kraft preko 4 sekunde za sobom.