Borkoviću auto nije spreman za kolektivni test

Dušan Borković trenutno boravi u Barseloni gde su se okupili svi vozači FIA Svetskog šampionata turing automobila na prvom zvaničnom zajedničkom testu pred početak sezone 2015. Fabrički tim Lada sport jedini ne prisustvuje ovom skupu, pošto je ekipa u zakašnjenju sa izradom novih “vesti” i odlučila se za privatne testove u Francuskoj.

Borkovićev automobil nije bio spreman za prvi test na Katalunji, ali će ga srpski as probati sledeće nedelje u Italiji, pre nego što njegov “sivik” krene put Argentine.

Dušan je tokom boravka u Barseloni učestvovao na konferenciji za medije povodom otvaranja WTCC sezone, kao i na Hondinom predstavljanju vozača i programa. Svoj boravak u Španiji iskoristio je i da od drugih vozača Honde dozna što više informacija o svim unapređenjima na automobilu.

“Veoma mi je drago što sam ponovo deo velike WTCC porodice. Sigurno ću imati mnogo muka dok budem naučio sve neophodno o novom automobilu, ali vredno radim na tome i radujem se učenju. Ubeđen sam da je ovo veliki korak napred u mojoj karijeri. Ova sezona će biti još jača od prethodne jer će se na startu naći i bivši WTCC vozači Stefano D’Aste i Rikard Rajdel,a i Kinez Ma Ćinghua će voziti cele sezone. Za mene ove godine veliki izazov predstavlja i mogućnost takmičenja za Jokohama trofej, za koji ću se boriti zajedno sa ostalim privatnicima u šampionatu: Čiltonom, Koronelom, Mihelisom, Valenteom, Benanijem i drugima”, rekao je Borković.

dušan konferencija

Na konferenciji za medije, na kojoj je jedan od govornika bio i srpski as, izneti su i podaci o gledanosti Svetskog šampionata turing automobila. Broj televizijskih stanica koje širom sveta prenose WTCC porastao je sa 111 na 148, a prenose je pratilo 650 miliona gledalaca što ovu disciplinu čini gledanijom i od Formule 1.

“Kada znam da me, pored mojih vernih fanova sa kojim svakodnevno komuniciram preko društvenih mreža, gleda još 650 miliona ljudi, to svakako mora da mi bude dodatni vetar u leđa, ali i podsticaj da se još vatrenije borim za boje svoje zemlje i grada Pančeva”, istakao je Borković.