Borkoviću osiguran početak WTCC sezone 2015.

Auto-moto savez Srbije i AMS osiguranje uključili su se u pul partnera Dušana Borkovića i zahvaljujući njima, kao i ostalim sponzorima, brzi Srbin sigurno će se pojaviti na prvoj rundi Svetskog šampionata turing automobila u martu 2015, na stazi Terme Rio Ondo u Argentini.

„Zahvaljujem se Auto-moto savezu, koji pomaže auto-sport i koji je prepoznao koliko je ovaj projekat važan za Srbiju. Očekujem da ću u svojoj drugoj WTCC sezoni postizati mnogo bolje rezultate. Prestao sam da sumnjam u sebe, a sumnje su neizbežne ako se trkate s ljudima koje ste prethodnih deset godina samo gledali na televiziji. Ako sam u debitantskoj godini stigao do podijuma na Suzuki, u 2015. mogu da obećam makar dva pobednička postolja“, kazao je Borković na konferenciji za medije upriličenoj povodom objave novog partnerstva.

524160_887532627945227_7877423537695519748_n„Auto-moto savez Srbije i AMS osiguranje daju punu podršku afirmaciji automobilizma i u Srbiji i u međunarodnim okvirima“, istakao je predsednik AMSS Mirko Butulija i dodao: „Bezbednosno-preventivne akcije u saobraćaju i pomoć auto-sportu spadaju u prioritete Auto-moto saveza. Pomažući Dušanu i drugim trkačima, mi ulažemo naš profit koji smo ostvarili na tržištu, u slobodnoj konkurenciji“, napomenuo je on.

Nedavna Dušanova izjava o mogućnosti da iduće sezone promeni marku automobila i trka se za volanom „honde sivik“, umesto u „ševrolet kruzu“, zaintrigirala je novinare. Ipak, o svemu će se više znati tek u prvom mesecu 2015.

„Ta moja rečenica možda je i malo pogrešno protumačena“, ispričao je srpski automobilista. „Ja sam zapravo rekao da bih voleo da vozim i „hondu“. Stvar stoji ovako: ja pregovaram sa svim mogućim timovima, razgovori su u toku i ima raznih ponuda. Konačna odluka trebalo bi da bude poznata i objavljena sredinom januara.“

143_BORKOVIC 679_BORKOVICUpitan da li bi, makar u teoriji, dao prednost „siviku“ ili „kruzu“, Borković je rekao: „Mislim da bih više voleo „hondu“, koja je brža na sporijim krivinama i uopšte, na sporijim stazama, a u šampionatu su većinom takve. Plus, mislim da je „sivik“ apsolutno najbrži auto na startu trka. S druge strane, i „kruz“ ima svojih prednosti na dugim pravcima i brzim stazama, pre svega zbog limuzinskog oblika karoserije. U svakom slučaju, zahvaljujući ogromnom znanju kompanije RML, „ševi“ tokom godine ne bi trebalo da zaostaje u razvoju, a taj razvoj plaćaće klijenti“, objasnio je prvi Srbin u WTCC-u.

Osvajač drugog mesta na Suzuki garantovano će započeti iduću sezonu Svetskog šampionata, međutim, on u ovom trenutku nema sklopljen budžet za svih 12 rundi.

„Još ga nemam“, priznao je Borković. „Trudimo se da kompletiramo finansije, u pregovorima smo sa novim potencijalnim partnerima i pokroviteljima. Naravno, ja se nadam da ću izvesti celu sezonu, ali ćemo o tome imati više informacija krajem januara meseca.“