BTCC viceprvak 2016. testirao “audi S3”

Posle godinu dana odustvovanja iz Britanskog turing šampionata, Sem Tordof, viceprvak serije 2016, ponovo se našao za volanom turing automobila.

On je ove nedelje na Snetertonu testirao jedan od “audija S3” ekipe AmD tjuning, a taj angažman smatra se asistencijom ekipi u daljem razvoju automobila koje su u 2017. vozili Oli Džekson i Ent Vorton-Ils.

Poražen u bici za BTCC titulu u poslednjoj trci šampionata 2016. na Brends Heču, Tordof se prilično rezignirano povukao iz kategorije.

Tokom ove godine trkao se u “lamborginiju hurakan GT3” u nacionalnom GT šampionatu, u kom je završio peti, kao i u Blanpan endurans kupu.

Nekadašnji vozač Vest Sari BMW-a, Tordof se u Britanskom turing prvenstvu takmičio u periodu od 2013. do 2016. i za to vreme ubeležio je šest pobeda.

Šef AmD tjuninga Šon Holambi lakonski je objasnio: “Ne skrivamo činjenicu da želimo da napredujemo u našem BTCC programu. Prilika da naš auto vozi čovek koji je osvajao trke i ima potencijal da osvoji titulu bila je predobra da bismo je propustili.”

“Iako su uslovi bili daleko od idealnih, bilo je zanimljivo čuti šta Sem misli o automobilu. Naravno, voleli bismo da saražujemo s njim u 2018, ukoliko bi odlučio da se vrati turing automobilima.”

Tordof nije isključio mogućnost povratka u BTCC: “Sticao sam saznanja o automobilu i pokušavao da vidim ima li ičega u čemu bih mogao da pomognem ekipi AmD tjuning. Ja tek treba da odlučim šta ću raditi dogodine, a sve opcije su mi otvorene.”