Buri trijumfovao na Lauzicringu, na podijumu Pročik i Legutko

Vozač Engstler “hjundaija“ Anti Buri pobednikje prve trke TCR Nemačka vožene na stazi Lauzicring.

Buri je pobedu ostvario ispred još jednog “hjundaija“ Haralda Pročika i Alberta Legutka u “hondi“.

Na startu je Dominik Fugel u “hondi“ odlično krenuo i sa petog startnog mesta se probio u vođstvo, koje je posle prve krivine preuzeo Buri.

Fugela je zatim pretekao i Legutko, dok je osvajač pol-pozicije Pročik pao na peto mesto.

Fugel je iz kruga u krug bio sve sporiji i sporiji, tako da su ga redom preticali konkurenti, dok se dve Fugel “honde“ – Dominikova i Marselova – nisu našle na samom začelju.

U petom krugu Pročik je sustigao Legutka, a krug kasnije ga je i pretekao i preuzeo drugo mesto.

U devetom krugu Dominik Fugel je ubrzao, pa je pretekao Džiugasa Tovilavičijusa u “golfu“ za sedmo mesto, dok je nekoliko krivina kasnije to pokušao da učini i Dominikov brat, Marsel.

Međutim došlo je do kontakta posle kojeg je vozač “honde“ morao da odustane.

Dominik se zatim našao pod napadima Jana Zajferta u “hjundaiju“ i branio se sve do pretposlednjeg kruga, kada je u prvoj krivini pogrešio i sleteo sa staze. Međutim, Fugel je iskoristio ovalnu konfiguraciju Lauzicringa da se na pistu vrati ispred Zajferta, Pročikovog kolege iz ekipe HP rejsing.

Međutim to nije trajalo dugo, pošto je Zajfert pretekao Fugela već u narednom krugu. Da katastrofa za doskorašnjeg lidera serije Dominika bude veća, on je zbog sečenja krivine kažnjen prolaskom kroz boks.

Buri nije imao apsolutno nikakvih problema pa je pobedio uz deset sekundi prednosti u odnosu na Pročika, dok je Legutko kompletirao pobedničko postolje.

Nikolas Gruber u “hjundaiju“ je bio četvrti, Rene Kirher u “golfu“ peti, dok je Laura Krajhamer svoj “i30 N TCR“ dovezla do pozicije šest, ispred Zajferta, Tovilavičijusa i Fugela.

Druga trka je na programu sutra od 11:30.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*