Mihelisu pol-pozicija za prvu, Verneu za treću trku, Boldiž prvi na inverznom startu

Osvajači pol-pozicija za trke španske runde Svetskog kupa turing automobila su Norbert Mihelis i Žan-Karl Verne, dok će Bence Boldiž zahvaljujući desetom vremenu u Q2 rundi startovati prvi na drugom sprintu na Motorland Aragonu.

I Mihelisu i Verneu, kao i njihovim brendovima, Hjundaiju i Alfi, to su prve pol-pozicije u 2020. godini.

Šokantne rezultate zabeležili su protagonisti borbe za titulu: i Jan Erlaher s „lynk&co03“ i Esteban Gerijeri s „hondom sivik“ eliminisani su već u prvoj fazi kvalifikacija.

Mihelis je u Q1 fazi s „hjundaijem“ zabeležio 2:05.838 i stekao prvu pol-poziciju u sezoni, kao i 5 pripadajućih poena. Samo 85 hiljaditih sporiji od njega bio je Žil Magnus s Komtuju “audijem”, Verne i Ferarisova „đulijeta“ su trećim vremenom nagovestili sposobnost za velika dela.

Top 5 poredak i listu osvajača poena u Q1 zaključili su Gabrijele Tarkvini s „hjundaijem“ i Ted Bjerk sa „lynk&co03“.

Prolaz u Q2 rundu obezbedili su i Mikel Askona u „kupri“, Natanael Berton u „audiju“, Santjago Urutija u trećem „lynk&co“, Luka Engstler u „hjundaiju“, Bence Boldiž u drugoj Zengeovoj „kupri“, Cijanov Ivan Miler i Nestor Đirolami, kao jedini pilot „honde“ u najbržih dvanaest.

Prvi ispod crte ostao je „sivik“ Tijaga Monteira, Orelijen Komt je s „renoom“ obezbedio 14. mesto. „Hjundai“ Džoša Fajlsa sputao je tehnički problem i završio je na poziciji 16, neposredno ispred „audija“ Toma Koronela, koga je prekoračenje granica piste skupo stajalo.

Niz Q1 krugova vozačima je brisan zbog nepoštovanja granice staze, a jedan od kažnjenika bio je i Jan Erlaher. Lider šampionata nije uspeo u pokušaju da ipak prođe dalje i domogao se tek 18. mesta, a kasnije je rekao da su ga usporile i vibracije na prednjem kraju automobila.

Još gore je prošao Esteban Gerijeri, klasifikovan kao 19, mesto ispred kolege Tašija. Argentinac je priznao da je u prvom pokušaju sam pogrešio i sišao s piste, dok drugi napad na štopericu nije doneo rezultat jer je auto podupravljao, a i pritisak u gumama je opao.

U Q2 se festival brisanja krugova nastavio, pa trojica od 12 učesnika na kraju zvanično nisu ni imala vremena.

Magnus je bio najbrži sa 2:06.010, mesta u Q3 obezbedili su i Urutija, Berton, Verne i Bjerk.

Kvalifikacije su u Q2 završili Miler, Tarkvini, Đirolami i Askona. Boldižu nije upisano vreme, ali je klasifikovan kao deseti i nasledio je prvo mesto na inverznom startu trke 2 (kao i na prethodnoj rundi u Mađarskoj). Engstleru i Mihelisu su takođe brisani krugovi, pa su ostali bez ijednog vremena i rangirani su na pozicijama 10 i 11.

Verne je u Q3 fazi startovao prvi, zabeležio je 2:06.367, što u nastavku niko nije nadmašio. Urutija je išao dobro sve do greške na kočenju za ukosnicu, koja ga je poslala van staze i odnela mu nepunih osam desetinki.

Na Bertonovom „audiju“ je stradala poluosovina i pre neko što je započeo brzi Q3 krug. Bjerk nije imao brzinu da ugrozi Vernea, a i sam je pogrešio na ukosnici. Poslednji je na pistu izašao Magnus, koji je u odlučujućem krugu takođe napravio grešku, pa je sesiju završio kao drugi, 0.233 sekunde iza Vernea.

Mihelis i Magnus krenuće ispred Vernea, Tarkvinija i Bjerka u trci 1.

Prvi startni red u trci 2 popuniće „kupre“, Boldiž ispred Askone, slediće ih Đirolami, Tarkvini i Miler.

Najzad, u trci 3, Verne i „alfa“ polaze s pol-pozicije, a pratnja su mu Magnus, Bjerk, Urutija i zlosrećni Berton.

Verne i Magnus su danas osvojili po 8 kvalifikacionih bodova, Urutija 6, Mihelis 5, Bjerk 4, Tarkvini 2, Berton 1.

Prva od tri nedeljne trke vozi se u nedelju u 9:15, uz direktan prenos na Eurosportu od 9 sati.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*