“C-elize” najteži na Termama, “honda” i “volvo” na +60 kg

Photo Paulo Maria / DPPI

Kompenzacione težine za WTCC rundu u Argentini izračunate su na osnovu najbržih kvalifikacionih i trkačkih krugova na Nirburgringu i Vila Realu.

Na otvaranju druge polovine tekuće sezone Svetskog turing šampionata, nepromenjene težine ostaju samo “sitroenu C-elize” i “ladi vesti”.

Računica pokazuje da je “C-elize” sada usamljen kao najbrži i referentni model, pa mu, treći vikend zaredom, ostaje kompenzacionih 80 kilograma – automobili će imati ukupno 1.180 kg.

“Volvo S60 polstar” sada kasni za francuskim modelom dve desetinke po krugu, zato ima pravo na popust od 20 kg. Njegov balast iznosi 60 kg, a ukupna minimalna težina 1.160 kg.

“Honda sivik” se ubrzala za desetinku, sada kasni 0,2 sekunde za referentnim autom, pa dobija 10 kilograma više u odnosu na Vila Real. Hendikep za japanske automobile iznosi 60 kg, a minimalna težina im je 1.160 kg.

“Ševrolet RML kruz” povećao je zaostatak za najbržim na 0,8 sekundi, što ne donosi nikakav balast i dopušta start na minimalnih 1.100 kg. Ovaj model je u Portugalu vozio sa 20 kg hendikepa, a sada nastupa potpuno rasterećen.

Kao i cele sezone, “lada vesta” nije zaslužila nikakav težinski dodatak, a posle Vila Reala je čak pokvarila tempo za 3 desetinke i kasni 1,5 sekund po krugu. Njeni vozači na Termama kreću sa osnovnih 1.100 kilograma.