Čekon pobednik druge trke u Imoli, na podijumu Vahtel i Kouržil

Ceccon Kevin, Hyundai i30 N TCR #31, Aggressive Team Italia

Vozač “hjundaija i30 N” Kevin Čekon pobednik je druge trke TCR Italija u Imoli, u kojoj je čak tri puta intervenisalo sigurnosno vozilo.

Mateo Poloni startovao je sa pol-pozicije, ali mu je lidersko mesto odmah oduzeo Čekon, dok se Matijas Vehtel probio do treće pozicije.

Na početku su kontakt imali Mikele Imnerti i Nikola Baldan na Tamburelu, što je Baldana destabilizovalo, ali je zadržao četvrtu poziciju, ali je dobio pet sekundi kazne jer je presekao krivinu.

Dobar proboj napravio je Dušan Kouržil, koji je izbio na treće mesto, a Vehtel se primakao Čekonu i počeo da ga ugrožava.

Felipe Fernandez se okrenuo na stazi posle kontakta sa Tavanom, ali su obojica nastavila trku.

Prvo sigurnosno vozilo intervenisalo je kad se Serhio Lopez nasukao u šljunku posle kolizije sa Romanjolijem.

Na restartu je Čekon zadržao vođstvo, a Vehtela je počeo da pritiska Baldan. U sedmom krugu je Kouržil na krivini Akva Minerale poslao Burija u ogradu, a sigurnosno vozilo je opet bilo na stazi.

Ni posle ovog restarta trka nije dugo potrajala, jer je Poloni u pokušaju da obiđe Imbertija izgubio kontrolu i oba vozača su završila u ogradi, pa je sigurnosni auto ponovo izašao.

Posle trećeg restarta ostao je još samo jedan krug u trkačkom tempu, Čekon je prvi prošao kroz cilj, ispred baldana i Vahtela, ali je posle dodavanja pet sekundi Baldan pao na osmo mesto.

Treće mesto pripalo je Kouržilu, četvrti je bio Tavano ispred Briljadorija, Stefanovskog, Janota…

Pred poslednju rundu TCR Italija koja se vozi na Muđelu od 8. do 10. oktobra u generalnom plasmanu vodi Tavano sa 295 poena ispred Baldana koji je sakupio 287, samo bod više od Burija i Čekona koji dele treću poziciju.