CIT: Pelinenu dramatična pobeda u Monci, “subaru” na podijumu

Pretposlednju trku sezone turing šampionata Italije osvojio je Aku Pelinen u “hondi sivik”, iako je na stazi kroz cilj prošao drugi. Fincu je pobeda pripala tek pošto je njegov ovog vikenda glavni suparnik Enriko Betera u “seat leonu TCR” kažnjen dodatkom 5 sekundi zbog sečenja šikane. Treće mesto i prvi podijum za “subaru” obezbedio je Luiđi Ferara.

Do pobeda u svojim klasama u italijanskom “Hramu brzine” stigli su i Andrea Bači u “alfa romeu” TCT specifikacije, apsolutno šesti, kao i Alberto Basi u “seat leon kupri ST”, ukupno deveti u poretku.

U prvoj trci završnog takmičarskog CIT vikenda učestvovalo je 15 automobila. Startna lista ostala je kraća za “sitroen C3 maks”, koji je trebalo da krene sa 9. mesta, ali je pre formacijskog kruga odguran sa startne rešetke. Opet su u pitanju problemi sa strujom, koji su tom automobilu već upropastili jučerašnju Q2 rundu. Timu 2T Kurs&reglaž preostalo je da pokuša da “malu beštiju” osposobi za popodnevni nastup.

S druge strane, priliku za start dobio je Luiđi Ferara. Motor njegovog “subarua” juče je ostao bez ulja i pretrpeo je totalnu štetu. Tim Top ran je preko noći ugradio novi agregat i vozač iz Barija je pre trke najavio juriš na podijum, iako je u nju ušao s poslednjeg, petnaestog mesta.

Posle gašenja crvenih svetala, Pelinen i Betera iskoristili su pozicije u prvom startnom redu i ostali su na čelu kolone. Bači je u “đulijeti QV” TCT standarda neposredno posle starta dospeo do odličnog trećeg mesta, ali se već u prvom krugu okrenuo na Varijanti dela Rođa.

Ferara je ispunio najavljeno i već do početka drugog kruga probio se sa 15. na treće mesto. Njegov prodor je tu i zaustavljen i nadalje je gubio otprilike sekundu po krugu za vodećim dvojcem. Ipak, vozač “subarua” nema razloga da bude nezadovoljan, pošto je obezbedio prvi podijum za automobil Top ran motorsporta.

2016%2fimg%2fcit%2fmonza%2f1podiotcr

Trku je vodio Pelinen, a njegov tempo pratio je Betera, sa stabilnim zaostatkom u rasponu od 7 desetinki do 1,1 sekunde. Betera ima status vozača-džentlmena, ali je u Monci izvezao najbrži krug i kao senka je pratio finskog pilota, koji je svoje mogućnosti već pokazao na internacionalnoj TCR sceni.

Aktuelni prvak Italije, Kolčago je na gostovanju za volanom TCS “honde” imao problem sa elektronikom, baš kao i u Q2 rundi kvalifikacija, pa je na kraju drugog kruga odvezao auto u boks. U takvim uslovima, TCS šampionu Albertu Basiju nije bilo teško da povede u najslabijoj klasi prvenstva i da se, kao apsolutno deveti, održi na čelu TCS poretka.

Do karirane zastave zanimljivu borbu za četvrto mesto vodili su Pičin i Kapelari, obojica u “seatima” sa DSG menjačima. Pičin je kroz cilj prošao četvrti, ali se na toj poziciji održao presekavši šikanu, pa je kažnjen dodatkom 5 sekundi na ukupno vreme.

Na ulasku u poslednji krug i Pelinen i Betera isekli su prvu šikanu, Italijan je tom prilikom preuzeo vođstvo i Aku nije uspeo da mu uzvrati. Betera je na asfaltu bio prvi, međutim, slavio samo tokom pola počasnog kruga, jer mu je odmah izrečena vremenska kazna, takođe zbog nepoštovanja granica staze. Tako je pobeda ipak pripala Pelinenu, mada je Finac za nju radio više nego što se moglo očekivati i trijumf je bio sve, samo ne rutinski.

Poslednja trka turing šampionata Italije 2016. počinje u 14.30 sati i pruža novu nadu Enriku Beteri, budući da će tom prilikom on krenuti s pol-pozicije.

gara_1_03_classification_race_1-1